Алена отговаря: Натрапник във вечния дом

На гроба на едните ми баба и дядо не бях ходила повече от двадесет години, но от две-три години, както прочетох в „Кармичният кръг“, на Задушница и на помените изваждам техни снимки и слагам храна, вино и вода пред тях, а вечер ги изхвърлям навън.

В петък, първия ден на Задушница, след обяд отидох с родителите ми до гробовете на баба и дядо, както вие съветвате да не се ходи на самата Задушница, а предишния ден. Гробът на баба ми беше запазен и на него имаше пораснало съвсем малко орехче.

При гроба на дядо ми от двете страни, след като той е починал, имаше нови гробове, като плоча от единия влиза в голяма част от гроба на дядо ми. Докато го почиствах с гумени ръкавици от шума и израснали тръни, видях, че на паметниците от другата страна има име на жена, починала 1913 г. (около 60 години по-рано). Питах баща ми коя е тази жена. Той първо не отговори, но понеже настоявах, каза, че са използвали паметника, а тя сигурно е роднина на този, който е предоставил гроба. Тази жена не е роднина на дядо ми. Не мога да кажа какво е станало с нейните кости. Какво да направя за душите на дядо ми и тази жена и трябва ли да расте орехът на гроба на баба ми? Как да постъпя, за да не нарушавам законите на Кармата и на незримия свят?

Алена отговаря:

Точно това е съветът ми, на Голяма Задушница да се ходи или в петък следобед, или в неделя сутринта, за бъдат избегнати тълпите хора, част от които в днешно време отиват да хапнат и пият на гробните места на починалите, веселят се и пречат на останалите хора, но…право на личен избор.

Не се изненадвам, че на гроба на баба ти расте орех саморасляк. Той е закрилник на Душата й, ако не е преродена и се връща понякога на Земята. Поради някакви причини, които вие си знаете, такава закрила й е нужна. И тъй като тази полезна за вас,
нейните наследници, информация е получена, не бива да оставяш все още малкото орехче да расте на гроба. Изкорени го и ако искаш, го изхвърли, ако искаш, го посади някъде, където няма да пречи, за да бъде сечен. Ако го изхвърлиш, те съветвам да посадиш орехова фиданка някъде където прецениш, че няма да бъде унищожена или открадната.

Не е приятен фактът, че гробовете отстрани на този на дядо ти са завзели част от неговото пространство и не сте изискали това да се поправи. Дай му на българина да заграбва чуждото с убеждението, че възмездие няма да получи. А такова винаги има. Така няма покой за Душата му, колкото и отдавна да е починал, защото с Душата на другия починал човек са се превърнали в кармични врагове против своята воля, ама кой да ги мисли тези „дреболии“.

Изненадана съм, че може да купите гробно място с паметник и същият паметник да се ползва, но явно това е било решението на твоите родители. Не е редно, вероятно за да спестят някой лев, да са изписани различни имена от двете страни на паметника, при това на хора, които нямат родствена връзка.

Това предполага, че и костите на преждепочившите не са извадени, за да бъдат положени до краката пред ковчега на последно погребания човек и да бъдат опети от свещеника.

Със стореното от твоите родители голяма част от неприятностите, които ви се случват, получават своето обяснение. То повлиява в годините живота на цялото ви семейство и ще продължи да го повлиява в негативна посока.

Няма как да се каже дали Душите на тази жена и на дядо ти са вече преродени без дати на раждане и без да мина по сребърните им нишки, което няма да направя, тъй като е изключително уморително, а и безсмислено. Ако не са преродени, те се гонят като кармични врагове, защото дядо ти се е оказал натрапник във вечния дом на нейното последно физическо обиталище от предишния й живот.

Единственото, което може да направите, е следното. Заличете името на жената от паметника с името на дядо ти. Поръчайте малка надгробна плоча или паметник и изпишете името на тази починала преди повече от век жена. Поставете нейния паметник до този с името на дядо ти.

Не е изключено дядо ти дае погребан на обратната страна на гробното място на жената, затова нейното име да е от задната страна на паметника. Трудно ми е да повярвам, че може да са обърнали камъка, но проблемът и в двата случая съществува и несгодите във вашето семейство може да намалеят, ако послушате съвета ми.

Автор: Светлана Тилкова – Алена

 


image0 (9K)