Алексис Ципрас обеща на гърците по-ниски данъци и по-високи заплати

Правителството предвижда и сваляне на ДДС от 24% на 22%

[ad id=“225664″]

В програмна реч за икономическото възстановяване на Гърция след кризата премиерът Алексис Ципрас обеща намаляване на данъците и увеличаване на заплатите, съобщи БНР.

„Гръцката икономика е стабилна и сега сме нормална страна“, подчерта в речта си снощи гръцкият премиер.

Той очерта и стратегията на правителството по намаляване на данъците. Коригира се имотният данък за собствениците на малки жилища с 50% в рамките на две години. Намалява се и корпоративният данък от 29% на 25% с цел растеж на гръцката икономика.

Премиерът обеща и данъчни облекчения за фермерите и намаляване на осигурителната вноска. Правителството предвижда и сваляне на ДДС от 24% на 22%.

Специален акцент в икономическата програма на СИРИЗА е създаването на условия за връщане на младите специалисти.

[ad id=“263680″]

„Важна част от нашата програма е нашето бъдеще – младите хора. Младите и високообразовани гърци, младите научни работници, които масово напускаха страната сред 2010-а година. Трябва да създадем условия за промяна на това поведение. Защото не можем да стъпим здраво, ако не помогнем на младото поколение“, каза премиерът.

Ципрас обеща и по-високи заплати, но не се ангажира, че няма да се орежат отново пенсиите, както изискват кредиторите на Гърция.

Опозицията оцени икономическата политика на правителството като „празни предизборни обещания на СИРИЗА“.


image0 (9K)