Александър Томаш: Трудно е да мотивираш отбора, особено срещу Верея

Наставникът на Берое Александър Томаш беше доволен от представянето на тима си в мача с Верея, спечелен с 6:0. Въпреки всичко, той имаше и леки забележки към играта, като даде обяснението и защо „зелено-белите“ са влезли по-трудно в мача.

„Трудно е да мотивираш отбора, особено срещу Верея, защото истината е очевадна – ние сме по-класен отбор. Това ми бяха опасенията. Докато не усетят това, те имаха проблеми в началото. Радвам се, че бързо излязоха от ситауцията и бихме изразително.“

„В предните мачове имахме доста ситуации – и срещу Ботев, и срещу Лудогорец. Хубаво е да се създават ситуации, нормално е да се изпускат. Днес обаче бяхме ефективни. Резултатът е красноречив, но е абсурд да се заблудим, защото имаме още много, върху което да работим. Имам заблежеки върху пласирането и играта в защита“, заяви Томаш.

Той сподели и мнението си за дуото Мартин Камбуров-Борислав Цонев. Те разковаха съперника, като отбелязаха пет от шестте гола и бяха в основата на почти всичко интересно в предни позиции, създадено от беройци.

„Единият е легенда, твори история, подготвя се по най-добрия начин. Другият тепърва навлиза, има тепърва много да учи, особено в главата. Но Берое не е Камбуров и Боби. Те помагат на Берое. За мен Берое е колективът. Искам да виждам жар и пламък във всеки един, дори и резервите. Всеки трябва да е ментално готов да помогне“, заяви Томаш и коментира предстоящия мач с Ботев.

„Реванш е тежка дума за мача с Ботев, за Купата седяхме по-добре футболно. За мен резултатът не е фактор, играта е факторът, който води до резултата. Ще ни бъде трудно срещу Ботев, но ще се опитаме да победим“, добави специалистът и накрая коментира случващото се във Верея, където също беше треньор доскоро.

„Аз съм професионалист и не искам да коментирам който и да е противник. Но не съм съгласен с доста неща във Верея“, завърши Александър Томаш.


image0 (9K)