Александър Томаш: Победата ни е напълно заслужена

След победата с 2:0 над „Славия“ пред медиите застана старши треньорът на „Берое“ Александър Томаш. Вижте какво сподели той;

– Г-н Томаш, честита победа. Доволен ли сте и какво е мнението ви за мача?

– Като победа съм доволен. Като себераздаване, като агресия и искане на тази победа – да. Разбрах какъв е проблема на нашия отбор на наш терен. Това, че емоцията ни води и искаме на всяка цена да победим. Това е много хубаво, но когато искаш на всяка цена – мачът стана двуостър. Ние бяхме отборът, който контролираше донякъде събитията, но аз съм човек, който иска да контролира мача изцяло. Това означава да контролираме топката. Ние трябва да работим още доста, но това са нормални неща и пред нас има много работа, която да свършим. Искам да благодаря на момчетата, защото тази победа е единствено, изцяло и само заради тях.

– Смятате ли обаче, че това изостряне помогна на отбора и подейства добре, спрямо другите срещи в Стара Загора?

– Повлия на публиката. На нея й се хареса да бъдат сърцати, да спринтират, да бягат, да фаулират. Аз съм човек, който иска да притежава топката, защото когато го правим ще притъпим агресията на противника. Така мачът става двуостър. и можем да получим гол, и можем да отбележим гол. Няма баланс. За това, което искам трябва много работа. аз съм убеден, че ще се случи. Единствено и само благодарение на играчите.

[ad id=“263680″]

– Казахте, че сте наясно с проблема. Ще успеете ли да го решите в дългосрочен план?

– Или трябва да има 10 000 на стадиона, или трябва да няма никой. Футболът е за феновете, за хората, които идват по стадионите и искат да виждат спектакъл. Ние ще се опитваме и ще даваме всичко от себе си във всеки един мач. Не всеки път ще се получава. Много се радвам, че въпреки моите забележки момчетата бяха перфектни от гледна точка на агресия, себераздаване и желание.

– Какво е състоянието на Фиртулеску?

– Надявам се, че всичко ще бъде наред, но при всички случаи ще липсва до края на полусезона. Има проблем с връзките, но утре ще имаме повече яснота. Ще направим нужните прегледи. Определено загубихме футболист, който може да придава острота.

– Няма много време за почивка, защото след три дни предстои мач с „Ботев“. Какво очаквате? Как ще подходите?

– Както винаги подхождаме. Ще обърнем внимание на противника, но като цяло ще наблегнем на нашия отбор. Да подобрим нещата, които днес и в други срещи не са ни харесвали.

– Този мач по принцип има особен заряд на терена, отколкото хладен ум. Ще успеете ли да вкарате имено това във вашите футболисти?

– Футболът се играе с хладък ум и горещо сърце, а не по време на мача да виждаме горещи глави и хладни сърца. Защото когато отидеш и мачът стане двуостър може да допуснеш гол, който психологически повлиява и на публиката, и на футболистите.


image0 (9K)