Александър Томаш: Надявам се с игрите и себераздаването на футболистите да пълним стадиона

Старши треньорът на „Берое“ говори пред медиите след равенството срещу „Левски“. Вижте какво сподели той:

 

– Г-н Томаш, мнението ви за мача?

– Искам да похваля нашите футболисти. искам да похваля и публиката. Надявам се с игрите и себераздаването на футболистите да пълним стадиона. По този начин и ние ще израстваме.

– Доволен ли сте от резултата и спечелената точка?

– Никога не съм доволен, когато не сме победили. Знам, че имаме много неща, които трябва да работим. Видях две лица на нашия отбор. През първото полувреме едно, а през второто друго. Надявам се да можем все повече и повече да играем по начина, по който играхме през втората част. Неминуемо грешки се случват и не трябва да се притесняваме от тях. Просто трябва да вярваме повече и да искаме повече и да работим.

– Сменихте Веселин Пенев още на полувремето. Имаше проблем ли?

– Не, всичко е наред.

– Какво не ви хареса през първата част?

– Имаше прекалено голям респект от наша страна. Това е психологически проблем. не е чисто футболен или технически или физически. Прекалено много брак в елементарни отигравания. Това ми подсказва, че тези момчета се развиват, вярват и искат да победят. Да надиграват отбори като „Левски“, защото те са един от най-добрите отбори в България. С един от най-добрите треньори в момента, които са идвали в България. Визитката му говори достатъчно. Радваме се всички, че младостта не е порок.

– Преди срещата разменихте няколко думи с Делио Роси. Какво си казахте?

– След нея също говорихме и дори повече. Говорихме за футбол.

– Има ли какво да научите от него?

– Винаги. Много е важно да слушаш. Да пречупваш нещата през собствената си призма. Каза хубави неща. Човекът е прагматик. Говори за резултати. Доказал се е. Казах му, че знам статистиката от Италия и в много двубои тя показва 3 към 13 удара за противника, но отборът му побеждава с 1:0. Днес можеше да стане същото. Затова казах, че можехме да победим – можехме да загубим. Убеден съм, че отборът на „Берое“ ще израства.

– Какво е състоянието на Фиртулеску?

– Не мога да кажа. Утре ще се направят обстойни изследвания. надявам се всичко да е наред, защото всеки един човек в съблекалнята е важен за нас.


image0 (9K)