Александър Томаш: Иска ми се Берое да играе в Европа и аз да съм треньор

Старши треньорът на Берое Александър Томаш застана пред медиите на специална пресконференция преди началото на лятната подготовка на отбора, която стартира днес от 18,30 часа в Стара Загора.
„В петък и събота ще бъдем на Царско село, където ще направим изследвания на футболистите и тогава ще дам точна оценка, дори дали играчите имат кариес. От Берое е възможно всичко. Мога да коментирам когато футболистите сложат подпис под договор“, коментира Томаш и добави че целта е да се надгради постигнатото досега под негово ръководство.
Томаш не е притеснен от факта че Берое досега само с двама нови футболисти , а се раздели с пет.
– Няма много нови играчи, опитваме се да търсим детайли, трудно е в момента, футболисти, които оценяват реално себе си, изчакват. Имаме параметри и ги следваме, няма да позволим на играчи да извиват ръцете на Берое. Търсим качество и детайли, искаме да надградим с класа, но не на всяка цена“, добави той.
Според него целите пред клуба са високи и той смята че спечелването на Купата е най-прекият път към Европа.
– Иска ми се Берое да играе в Европа и аз да съм треньор, това е престиж, искам го много, дали ще бъде през Купата или първенството, ще ви кажа, че през първенството, по-трудно е, но е по-сладко. Трябва да искаме повече, ако не се случи, животът продължава, дали тук или на друго място, животът продължава. Искам отборът да вдигне нивото, ако бъдем постоянни, това ще е добре. Берое не остъпва на водещите отбори“.
Томаш коментира и мястото на Камбуров в Берое и инцидентът с него преди известно време в Пловдив.
„Камбуров сам говори за себе си, с името си, страшно много помага на Берое, когато хвърлим цялата тежест върху него, не чувствам отбора така както го искам. Искам всеки един да бъде важен, и да бъде в помощ на отбора, той е голмайстор, той се раздава за отбора, шапка му свалям, но не трябва да хвърляме цялата тежест върху него, той и Душан, те са професионалисти до мозъка на костите си, и с храната, позволяват си да излизат, тези хора знаят тънкостите, лягат си и с жени, Камбуров ще си има ролята, той може да вкара пак 14-15 гола. Той може да играе всеки един мач, но той се натоварва психологически повече, не физически, нека седи малко в сянка, пък той ще гръмне като бомба“.
„Хора сме и грешим, той си е разбрал грешката, всеки един греши, сега трябва да го подкрепим, Камбуров си е изградил името. Оценил си е грешката, това е един урок, който той преминава“, коментира Томаш инцидента с Камбуров в Пловдив.

image0 (9K)