Александър Томаш: Имахме добри шансове срещу Левски

Старши треньорът на Берое Александър Томаш говори пред медиите след равенството с „Левски“ в София. 

 

[ad id=“236999″]

– Господин Томаш коментара ви за мача :

– Искам първо да честитя празника на всички българи. Всеки българин трябва да бъде горд на днешния ден. През първото полувреме в доста моменти мисля че успяхме да надиграем отбора на Левски. Вярвах, че няма да излязат високо да ни присират. Затова се помъчихме с игра през вратаря да ги извлечем напред да дойдат и с човек между линиите да  вкараме гол. Знаехме , че отбора на Левски е един от най-подготвените тактически отбори. Мога да заявя, че наистина е така. Успяхме да излезем от тази преса и да разгърнем нашите атаки. Къде липса на концентрация, къде липса на късмет ,липса на повече работа, вяра и увереност не можахме да завършим нашите атаки. Създадохме две-три ситуации, в които можехме да отбележим гол. През първото полувреме мисля, че стояхме по-добре от „Левски“. В началото на второто полувреме имахме идея да им дадем повече инициативата и след това да успеем с притежание на топката да убием този устрем. Не ни се получи, но все пак играем на „Герена“, а „Левски“ един от градовете на България. След червения картон успяхме по най-добрия начин да затворим и да покажем че можем да играем чисто италианско катеначо.

– Как се отрази червения картон на Педро и заслужава ли допълнителна санкция от клуба?

– Първо ще огледам ситуацията, защото това което видях и това което ми казаха футболистите бе едно, а сега разбирам от вас и от колегите ви, че е било чиста симулация. Не искам да коментирам. Моята задача е да защитавам отбора и футболистите. Педро е един от тези футболисти ,които ще защитавам и браня докато съм негов треньор. По какъв начин това подейства на мача ? Може би това подейства на публиката – на този празник не можа да види гол в нито една от двете врати. Защото ние тотално променихме начина си на игра. Видяхме че Левски трудно изграждат атаките си при сгъстена защита.

[ad id=“225664″]

– Спечелена точка или загубени две?

– Загубени две през първото полувреме и много много спечелена една през второто.

– Доволен ли сте като цяло от показаното на теренас с оглед развоя на мача?

– Преди мача с моя екип разговаряхме и точно това им казах , че този мач ще ни подскаже дали понякога човек не се изхвърля или мечтае повече. Вижда се, че имаме доста работа, но сме на прав път. Трябва да изграждаме някои неща, да искаме повече, да притежаваме повече топката, да успяваме да разучим повече противника и да излизаме от ситуации, които наистина са трудни и тежки. Но мисля, че отбора израства. За девет месеца сме свършили доста добра работа, но можем повече.

[ad id=“236993″]

– Какво се случи с Иван Бандаловски?

– Негово решение, на нас и доктора е да не започне. Защото на загрявката се почувства доста зле, даже можеше да припадне. В крайна сметка на този ден, в който казахме че всички българи трябва да сме горди мисля, че преди 140 години са водили битки на живот и смърт, а тази битка е за чест и достойнство. По-важно е здравето няма

– По какъв начин равенството днес се отразява на амбициите ви за мястото в тройката?

– Ние сме здраво стъпили на земята и знаем, че имаме доста работа, но ако ни се отдаде шанс и възможност и имаме късмет защо не.


image0 (9K)