Александър Томаш: Играхме под възможностите си

Старши треньорът на „Берое“ говори пред медиите след двубоя с „Левски“. Ето какво сподели той:

– Г-н Томаш, коментарът ви за мача?

– Учудващо за мен не започнахме добре мача и по начина, по който искахме. В момента, в който вдигнахме пресата „Левски“ отстъпи. Опитахме да притежаваме топката, но не създадохме нужните ситуации. Липсваха ни дребните детайли. Не знам дали е притеснение точната дума в някои от играчите. Мисля, че след гола на съперника се опитахме да ги притиснем. Имахме една-две ситуации, но те бяха след техни грешки. „Левски“ също ни победи заради нашите грешки, а не с изградени атаки. Днес бе ясно, че ще победи отборът, допуснал по-малко брак. Явно така е в днешния футбол.

[ad id=“225664″]

– Мислите ли, че вашите играчи бяха респектирани от съперника?

– Това, че не бяхме загубили мач бе основното. При една победа щяхме да идем там, където всички искаме. Манталитетът е много важен. В тези мачове се вижда разликата. Като цяло бяхме респектирани прекалено и излишно. Липсваше ни точния пас. Закъснявахме. Това не ми харесва. Нашият вратар нямаше много намеси, но и при техния бе така. Да отбележиш гол в такъв мач е важно психологически. Публиката също помогна много на домакините. Поздравявам противника.

– Като че ли лявата зона днес бе под по-сериозен натиск. На какво го отдавате?

– Сами може да си отговорите, мисля. Там бе най-класният играч в нашето първенство, според мен. Той винаги има две решения. Има самочувствие. Дава кураж на целия отбор. Неформален лидер е. Това са детайлите и дребните неща. Когато се наредят всички тези неща се вижда цялата картина. Но ние играхме под възможностите си. Сами сме си виновни. Вижда се, че имаме много неща, върху които да работим, но сме на прав път.

[ad id=“263680″]

– Какво предвиждате за паузата?

– Първо да починат много добре футболистите. Завършихме един седемседмичен цикъл, в който имаме една загуба и серия от сериозни съперници. Трябва да направим ударен микро цикъл с футболистите, да работим. Да възстановим тези с контузии и болежки. Имаме и национали. Имаме предстоящи мачове, в които трябва да излезем по-добре игрово. Аз съм убеден, че ние можем. Резултатът днес е следствие на играта. Ще имаме две контролни срещи. При едната излизаме за публиката. Длъжни сме да откликваме на подобни каузи. Другата контрола ще бъде закрита и там ще работим детайлно.


image0 (9K)