Александър Томаш: Доволен съм от играта, за мен Берое е шампион

Старши треньорът на Берое Александър Томаш сподели, че е останал доволен от играта на отбора му въпреки поражението с 0:1 от ЦСКА в мач от Първа лига. Томаш акцентира пред DIEMA, че Берое е бил разконцентриран в първите 16 минути, когато падна и голът за ЦСКА, след което на терена е имало само един тим – този на Берое. Същевременно младият специалист потвърди, че според него Берое е шампионът на България за тази година, ако се премахнат първите три тима в подреждането – Лудогорец, ЦСКА и Левски.

„16 минути, в които не стояхме добре на терена и допуснахме гол. Накарахме ЦСКА да играе по начин, който да играе все едно срещу отбор от втората половина на таблицата. Футболът е игра на голове, а когато не отбележиш не можеш да победиш. Вижда се, че сме отбор, който може да победи всеки друг, но като ни липсва агресията в началото на мача не е така. Поздравявам публиката, моите футболисти и след 16-ата минута имаше само един отбор”, започна Томаш.

„Техният вратар успя да парира всичко, което имаше. ЦСКА през втората част прибегнаха към коренно различен начин на игра. Имаше 3-4 шанса за Камбуров, ситуация за дузпа. Съжалявам заради футболистите, защото те заслужаваха да победят този мач”, сподели той.

„Техният вратар успя да парира всичко, което имаше. ЦСКА през втората част прибегнаха към коренно различен начин на игра. Имаше 3-4 шанса за Камбуров, ситуация за дузпа. Съжалявам заради футболистите, защото те заслужаваха да победят този мач”, сподели той.

„България има два отбора – ЦСКА и Левски. Лудогорец сега за седем години се намести, а ДНК-то, когато облечеш „червената” или „синята” фланелка е различно. ЦСКА днес ни победи с името си, но като отбор ние бяхме по-добрият.”

„Не е дошло времето явно да победим ЦСКА. Опитваме, даваме всичко от себе си и ще се случи. Спекулациите за мое пристигане на „Българска армия” са съвсем нормални в България. При мен нямаше напрежение и се опитах да го махна и от играчите. Ако продължаваме да се развиваме по този начин, резултатите ще дойдат. Ще се опитаме да задържим четвъртото място и реално ще сме шампиони на България, махайки първите три отбора. Щом сме след това трио, то за мен е шампион Берое”.

„В съблекалнята настроението е минорно, а не трябва, тъй като излизаме срещу противник, който е много солиден. Аз съм професионалист и имам договор с Берое за още една година, докато има уважение от тях аз ще работя с удоволствие за тях. Всеки един мач искам да побеждавам, победите ме хранят. Загубите ги приемам спокойно и това са уроци, които уча, за да се поправям”, завърши Александър Томаш.


image0 (9K)