Александър Томаш: Все още ни липсва завършващия пас и удар

Старши треньорът на „Берое“ Александър Томаш говори пред медиите след двубоя с „Пирин“. Вижте какво каза той:

– Г-н Томаш, мнението ви за този двубой?

– Естествено, че не съм доволен, защото трети пореден мач завършваме с равенство. Липсваха ни малките неща – солта и пипера на футбола. Завършващия пас и удар. Забелязвам проблем в главите на футболистите, особено на собствен терен. До гола на „Пирин“ не представлявахме това, което знам, че можем. След попадението имаше един отбор на терена. Гостите имаха своите моменти, разира се. Съжалявам много за самочувстието на футболистите. Играхме добре, но можем много повече. С една победа увереността ще бъде по-голяма.

– Как бихте оценили футболните достойнства на срещата?

– Опитвахме като желание и старание. Можехме да решим много по-рано някои ситуации, които тренираме и създаваме. Неумението да отбележим гол се оказа решаващо. В крайна сметка борбата е в това да играеш и печелиш.

– Пропускате много положения. Как ще коментирате?

– Аз искам да побеждаваме с желание и игра. Трябват малките и дребни детайли, които решават много неща. Работим върху тях и знам, че всеки един желае победата. Трябва много работа. Много увереност. Да повярват абсолютно на това, което правим. Нещата ще се получат. няма как да не се получат.

– Очаквате ли Матю Бонифейс да е човекът, който ще вкарва и търсите ли друг нападател?

– Търсим задължително още един човек. Матю е от този тип футболисти, които са добре физически. Видяхте днес използвахме Хаджиев в последните 5 минути, зада променим нещо. Да печелим единоборства. Пробваме абсолютно всичко. Понеделник или вторник ще приключим тестовете с Матю, но търсим още един човек. Не мога да ви кажа име.

– Каква е разликата да се играе в Стара Загора и защо отборът показва друго лице тук?

– Търсим причината. Все пак сме играли два мача. Този бе по-добре от психологическата гледна точка. Имаме много въпроси и ще търсим и работим за техните отговори. Хората са тук, за да изразят своята подкрепа по какъвто начин решат. Какво означава напрежение пред собствена публика. Тази дума вече я изключвам


image0 (9K)