Александър Йорданов в спор с Виолета Гиндева за убийството на 6-те ястребинчета

“Чий дядо е разстрелял децата?”- “Изиграхте ролята на комунистическа терористка убийца!”, размениха взаимни обвинения Виолета Гиндева и Александър Йорданов

„Не мога да си спомня чий дядо е разстрелял децата от Ястребино? Моля, припомнете ми!“ Това е написала актрисата Виолета Гиндева под коментар на експредседателя на Народното събрание Александър Йорданов във фейсбук, видя „168 часа“. Намекът е, че бившият депутат от СДС е потомък на нарочения за убиец на деца в Ястребино поручик Йорданов.

[ad id=“236999″]

В отговор, явно припомняйки за филма „Черните ангели“, в който Гиндева е имала ключово участие, маститият политик я контрира с думите:

„Затова пък аз помня как прекрасно изиграхте ролята на комунистическа терористка убийца. Отвътре ви идваше, все едно бяхте вие.“

Коментарът на Йорданов, който е дал повод за задочната свада, пък е озаглавен „Абе, наистина, големи престъпници са тия с петолъчките в кратуните!“ и е посветен на злополучния паметник „1300 години България“.

Както е известно, бившият председател на парламента и посланик в Македония освен съвпадението на доста разпространената си фамилия няма нищо общо с убиеца на децата в Ястребино,

Затова по-късно по повод на недоброжелателното изказване на известната ни актриса Йорданов е написал и подробен отговор под надслов „Загрижен съм за Вас, „другарко“ Гиндева!“:

„Забелязвам, че когато напиша нещо „по-така“ за комунистическите престъпления или безсрамие, както и за руската агресия срещу нормалния свят, веднага се появяват драскачи – хора ли са, тролове ли са, нямам време да проверявам, които лепват лъжата, че някой от моя род има нещо общо с убийството на т.нар. ястребинчета. Изреждат като ненормални: дядо,чичо, баща… За пореден път ги разочаровам. Няма такова нещо.

[ad id=“225664″]

Това е лъжа, клевета и доказателство на думите ми, че комунистите и тези, които им се водят по акъла, са гадни хора, недостойни.

Защото, като не могат по същество да възразят на написаното от мен, те смятат, че ще ме „унижат“, като разпространят една лъжа и клевета.

Но фактите са безспорни: в моя род и по бащина, и по майчина линия няма убийци. Има честни и достойни граждани на България, които не са извършвали престъпления. И целият ми род няма нищо общо с „престъплението в Ястребино“. Както и с каквото и да е друго престъпление. Това са фактите.

[ad id=“236993″]

Помня, че когато за първи път комунистите пуснаха тази клевета – това бе в началото на 90-те години, все пак се намери един комунист – писателят и драматург Кольо Георгиев, по това време председател на Съюза на българските писатели, който опроверга лъжата. Направи го в качеството си и на народен представител в 7-ото велико народно събрание. Беше се занимавал професионално с „ястребинската история“. Така за близо 20 години тази лъжа и клевета срещу мен изчезна от хоризонта. Докато не изплува отново в момента, в който започнах ясно и категорично да изразявам своето мнение срещу агресивната политика на Путиновия режим, срещу агресията на Русия спрямо независима Украйна, срещу руската окупация на Крим. И се появи лъжата за „наследника на убиеца на ястребинчетата“. Какво говори това? На мен ми говори, че наследниците на терористичната българска комунистическа партия от миналото работят само и единствено за защита на руските интереси. Те не са българи.

Те са готови да наклеветят всеки българин, ако по някакъв начин, а при мен това е само със слово, засегне интересите на Русия в България. И го правят с хищническо удоволствие и цинизъм. Защото знаят, че лъжат, и въпреки това – лъжат. Ето защо си позволявам понякога да ги наричам негодници.

[ad id=“225664″]

Но се изненадах днес, че една известна наша актриса, която по комунистическо време изигра ролята на комунистическа терористка във филма „Черните ангели“, а при демокрацията стана член на БСП, ако не ме лъже паметта, прави опит под един мой вчерашен пост да повтори тази лъжа и клевета. Винаги съм мислил, че човекът на изкуството би трябвало да е поне малко по-морален. Да е по-морален, дори и да членува в партия-наследник на бившата и обявена за престъпна със закон още от 2000 г. комунистическа партия. Но явно съм грешил. Негодничеството расте винаги в един и същи дол. Като дренките.

И все пак защо Виолета Гиндева? Защо е необходимо да пада толкова ниско? На стари години. Играла е ролята на убийца, на терористка, но нима това не е било само роля? Или „ролята“ е станала нейна същност? И не може още да излезе от нея?

Затова и се обръщам към всички, които свободно пишат коментари под моите скромни текстове.

Пишете, но не клеветете! И не разпространявайте лъжи! Защото това погубва само вас. Дори и да не го разбирате сега. Но то ви ерозира, действа невидимо, съсипва ви. Загрижен съм за вас! И за Вас, „другарко“ Гиндева!“

Източник: 24 часа


image0 (9K)