Александър Ваклин: Не съжалявам за сигнала срещу Десислава Иванчева

„Превърнах се обаче в плашило. Хората в бизнеса са притеснени, чувстват се дискомфортно”, коментира бизнесменът

[ad id=“225664″]

„Не съжалявам, че сигнализирах за поисканият от Десислава Иванчева подкуп“, заяви бизнесменът Александър Ваклин пред бТВ Той е и един от основните свидетели в делото срещу кметицата на „Младост”. Ваклин добави обаче, че е имало последствия след действията му.

„Това е мой дълг и дълг на всеки един човек, ако искаме да живеем в едно по-добро общество, в една по-добра държава. Всеки трябва да даде своя принос. Превърнах се обаче в плашило. Хората в бизнеса са притеснени, чувстват се дискомфортно”, каза Ваклин.

Бизнесменът заяви, че е получил подкрепа от държавните служби при разследването, но отрече да е участвал в правителствен заговор срещу Иванчева.

[ad id=“263680″]

„Преди случая аз не бях разговарял с никоя институция, да не говорим, че политици почти не познавам. Нашият бизнес е такъв, че ние не ползваме държавни пари, не ползваме обществени поръчки и не разчитаме на държавата. Няма саморазправа с Иванчева, има поискан подкуп”, добави Ваклин.

Ваклин коментира, че белязаните 70 000 лева подкуп, с които беше хваната кметицата на „Младост”, стоят като веществено доказателство и не са му върнати. Преди няколко месеца отново в студиото на бТВадвокатът на Биляна Петрова – Ирен Савова заяви, че парите за подкупа са осигурени преди самия подкуп. Според Ваклин обаче това не е така и сумата е осигурена доста време след това.

[ad id=“236993″]

„Оправдателна присъда за Иванчева ще бъде удар срещу правовото и гражданско общество. Това ще е сигнал към администрацията, че не може да своеволства, а да бъде слуга на гражданите. Това дело трябва да спре порочната практика от последните 50,60 години, в които администрацията се изживява за самодържец, а ние гражданите сме крепостни селяни, които трябва да им се молим”, каза Ваклин.


image0 (9K)