Алекдандър Томаш: Имаше огромна разлика в класите

След победата с 2:0 като гост на „Севлиево“ в I кръг от турнира за Купата на България  старши-треньорът Александър Томаш отговори на въпросите на beroe.bg.

 

– Г-н Томаш, мнението Ви за успеха над „Севлиево“ за Купата? Доволен ли сте?

– Не. Като цяло разликата в класите е голяма. Мога да кажа, че създадохме достатъчно ситуации за гол, които трябваше да бъдат реализирани. Видях някои от младите момчета, видях и някои, които имат претенции за титулярно място. Така, че като цяло за мен бе един полезен мач.

– С опит ли спечели „Берое“ според вас или някъде другаде се крие успеха?

– Пак казвам – огромна разлика в класите. Резултатът трябваше да е с друго изражение. Но в крайна сметка победата си е победа. Това показва, че страшно много трябва да се работи върху професионализма в България, защото виждате, че едно подценяване на отбор от трета дивизия може да коства много главоболия.

– Иван Иванов и Марко Адамович дебютираха за „Берое“. Как ги видяхте в игрова ситуация?

– Трябва им още игрова практики, но ще запазя за мен и екипа си изводите. Те са футболисти, които могат да помогнат на „Берое“.

– Трима футболисти от юношите старша възраст взеха участие в срещата. Вие ги наблюдавате редовно и в срещите от Елитната група до 19 години, но все пак впечатленията ви от тях днес?

– Мисля, че имат много по-големи качества и футболни умения, но е нормално да са притеснени и пренавити. Това са неща, които се опитваме да им говорим. Но момчетата имат качества и се надявам с повече индивидуална рабата да могат след време да се превърнат в реални действащи футболисти за първия отбор.

– След пет дни предстои домакинство на „Левски“. Как ще протече подготовката за този двубой?

– Нормално. Утре сутринта започваме да работим за този мач. Мисля, че всичко е наред. Има неща, които трябва да доизграждаме в игровия ритъм и се готвим в понеделник за „Левски“.


image0 (9K)