Акценти на ЗАРАТА, 2 декември 2018 година: От „жълтите жилетки“ до „Бойкова бара“

Макрон зарече: Вандалите ще си платят!

По данни на полицията по време на вчерашния протест на “жълтите жилетки” срещу повишаването на данъците и разходите за живот в столицата са били ранени 113 човека и са извършени 412 ареста.

Енергийни експерти: „Българският поток“ на Борисов е по-скоро „Бойкова  бара“

„Затова коментирахме, че този поток е по-добре да се кръсти „Бойкова бара“, вместо „Български поток“. Идеята е свършеното по „Южен поток“ да се интегрира“ с „Борисов поток“ в общ пакет и всичко това, което е похарчено – правомерно или неправомерно да бъде заметено под килима“, каза Христо Казанджиев от Българския енергиен и минен форум (БЕМФ).

Полиция и жандармерия не допуснаха протестиращи да блокират Е-79 край Благоевград

Полиция и жандармерия удържаха близо 40 души в Благоевград да не блокират главен път Е-79 при шестия протест в града срещу социалното неравенство.

Караянчева: Предложението за 750 лв. глоба за отсъствие на депутат влиза за гласуване

В Стара Загора парламентарният шеф Цвета Караянчева информира, че в дневният ред на Народното събрание тази седмица ще влезе и предложението на колегата й от ГЕРБ Данаил Кирилов за санкции от 750 лева при отсъствие на депутат.

Проф. д-р Георги Михайлов: В здравеопазването ГЕРБ се държи като слон в лаборатория

„Малко са лекарите в управлението на Министерството на здравеопазването. Това не е счетоводна къща, а огромна визия за много сериозно социално направление в живота на българина“, допълни той.

Васил Петев: Всеки в тая държава иска да играе “Стани богат” и да печели всичко, с въпрос за 50 лева!

“Някой прибързан наблюдател ще каже, че съм злобно типче, ама не е така. Не казвам, че съм “душа-камбана”, ама чак злобар не съм. Правя тази уговорка, защото гледам участието в предаването на Кошлуков на двама смразяващи епидермиса български евродепутата, и се натъжавам. Отново.“

Македонският парламент прие смяната на името на страната

Приетата поправка предвижда името “Република Македония” в конституцията да бъде заменено от “Република Северна Македония”, а думата “Македония” да се замени с думите “Северна Македония”.

Скитник умря от студ в Пловдив

Няма данни за насилие. Според екипа на Центъра за спешна медицинска помощ, отзовал се на сигнала, смъртта е настъпила в резултат на измръзване.

Тайните на “вредната” сланина

В сланината ще намерите и арахидоновата мастна киселина, която е с ключово значение да възпрепятства образуването на свободни радикали в организма, да регулира преноса на хранителните вещества в мускулите.

Алисия бутала рушвети на треньори – да пускат Божинов-младши по-често на терена

Детето активно тренира футбол още преди да тръгне на училище и се справя толкова добре, че дори специалистите в Португалия оценили високо качествата му.

Гери-Никол и гаджето й Капо Верде стягат сватба

През времето, откакто са заедно, двамата са неразделни и буквално всичко правят заедно – ходят си на участията и пазаруват, но остава мистерия дали делят един покрив.

 


image0 (9K)