Акценти на ЗАРАТА от 16 ноември 2018 година

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка. Той я е депозирал пред министър-председателя Бойко Борисов, който я е приел.

Стара Загора с приз от националния конкурс “Кмет на годината 2018

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров зае първото място в категорията „Smart City“ в раздел „Голяма община“, в тазгодишния национален конкурс „Кмет на годината 2018“.

Вижте как асфалтират бул. „Руски“ в Стара Загора директно върху листа и клони, без да почистват добре преди полагането на настилката

Двама бдителни граждани, независимо един от друг,  изпратиха снимки и видео в редакцията на Информационна агенция „Зарата“, за това как се асфалтира бул. „Руски“ в Стара Загора без да се почиства добре преди полагането на настилката. Единият от възмутените старозагорци, който е строителен инженер, сигнализира, че подготовката за полагането на последния слой асфалт не се извършва правилно.

Държавата иска от Трайчо Трайков да върне 2 400 000 лева

Държавата в лицето на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), е внесла искане в Софийския градски съд за отнемане на 2 400 000 лева от бившия министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Експерт: Има глобализъм на цените, а има национализъм на заплатите!

Протестите ще продължат и в следващите дни, най-масови се очаква да са в неделя и понеделник в София. Нова стратегия на протестиращите предвижда тридневна окупация на Народното събрание, която се организира в социалните мрежи.

Френският адвокат на Баневи: Те не искат да се върнат в България

Ще бъдат ли екстрадирани семейство Баневи в България и какви ще са основните козове на защитата им?

Марин Льо Пен пристигна у нас по покана на Марешки

Марин льо Пен е част от 20-членна делегация у нас от лидери на патриотични партии в Европа и депутати от Европейския парламент от повече от 5 държави.

Извънредно! Спецпрокуратурата връща Иванчева в затвора!

Специализираната прокуратура протестира незабавно определението на Специализирания наказателен съд, с което днес, 16 ноември 2018 г. мерките за неотклонение на подсъдимите за корупция Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха изменени в по-леки – “Домашен арест”.

Кои са убийците на мъжа във влака край Вакарел

Мъжът е на 38 години и е криминално проявен. Жената е на 47 години и също е криминално проявена. И двамата са от Ихтиман и са пътували за София. Задържани са в село Вакарел, като са се опитвали да избягат“, посочи ст. комисар Николай Спасов.

 

 


image0 (9K)