Акценти на ЗАРАТА на 9 юни 2019 година

Катрин Тасева и Боряна Калейн спечелиха шест медала в Бърно

България спечели шест медала от турнира за Гран При в чешкия град Бърно.
След като вчера Катрин се пребори за бронза в многобоя, а България се поздрави с три гимнастички в топ пет (Невяна Владинова се класира 4-та, а Боряна Калейн – пета), днес във финалите на уредите Катрин Тасева спечели още три медала (сребърни на топка и бухалки и бронзов медал на лента), а Боряна Калейн се окичи със сребърен медал на обръч и бронзов медал на топка.

Американският посланик Ерик Рубин с орден “Стара планина”, Радев му го връчва на 10 юни

На 10 юни, от 11.30 часа, в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът Румен Радев ще удостои Ерик Рубин – посланик на САЩ в България, с орден ”Стара планина” първа степен. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Плевнелиев пак нападна Радев: Правел всичко възможно, за да раздели ЕС

“В трудни времена се изискват лидери. Наистина шансовете на Манфред Вебер са минимални, защото,той е лидер на партия в ЕП, но е бил президент или министър-председател. Шансовете на Франс Тимерманс също намаляват, а тенденциите в политическите среди оформят като все по-силна кандидатурата на Мишел Барние.” Това заяви в сутрешния блок на БНТ президентът Росен Плевнелиев по повод избора на председател на ЕК.

Менда Стоянова: Идеята за субсидия от лев на глас е популизъм, но ГЕРБ ще я отстоява докрай

“Разговорът за това с какви данъци трябва да се облага българинът, какви приходи трябва да генерира държавата от тези данъци и по какъв начин тези приходи да се разпределят чрез държавата за различните сфери на живота, трябва да бъде много по-широк разговор, в който да влязат и самите граждани. Това, което се предлага всяка година, е разговор на парче. Същото е и сега. Дебатът за данъчната система трябва да се води въобще. Когато говорим най-често за намаляване на ДДС, трябва да сме наясно, че компенсацията има един единствен източник – увеличаване на подоходното облагане“. Това коментира пред БНР Менда Стоянова, депутат от ГЕРБ и председател на комисията по бюджет и финанси в НС.

Казанлък празнува българските обичаи с най-дългото хоро

За дванайста поредна година, като част от Фестивала на розата 2019 в Казанлък се изви най-дългото хоро в съботния ден на централния площад „Севтополис“. Повече от 35 фолклорни формации от цяла България се хванаха за ръце в “Тъпан бие, хоро се вие” за радост на многобройните гости в празничния ден за народния фолклор.

Торнадо удари Варна, по пътя към морската столица е ад!

Фотографията е направена в движение и изпратена до страницата на Метео Балканс в социалните мрежи. След справка с метеоролозите от варненското подразделение на НИМХ стана ясно, че явлението се нарича смерч и е характерно за това време на годината.

Пожар в незаконните ромски къщи във Войводиново!

Три от незаконните ромски къщи в село Войводиново са се запалили.  Огънят е лумнал около 9:00 часа тази сутрин, като на място са дошли три екипа на пожарната.  Те са изгасили пламъците, които са обхванали преди всичко покривните конструкции на постройките. Щетите по изоставените къщи са значителни.

Кошмар на пътя! 6 убити и 11 ранени след като ТИР отнесе 6 коли на магистрала в Полша

“Шестима души бяха убити, 11 бяха ранени при автомобилна катастрофа на магистрала А6 в Шчечин на 500 метра от изхода на Вилгово в посока Свиноуйще”, се казва в изявление на пожарната. Състоянието на един от пострадалите е критично, с тежки наранявания в областта на гърдите и главата.

“Ще се купуват магистрати, политици, журналисти”. Иван Гешев прогнозира избора на главен прокурор

„Ще се купуват магистрати, политици, журналисти – за информация, за очерняне, за лобиране и така…“ Думите са на заместник-главния прокурор Иван Гешев по повод предстоящия тази година избор на нов главен прокурор. Той обаче не обясни как това „купуване“ ще повлияе пряко на конкурса, който може да завърши с избор на определен кандидат единствено, ако той събере най-малко 17 гласа от 25-имата членове на Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС).

“Карикатура” или “най-доброто пресъздаване на реалността”: как виждат “Чернобил” в Русия?

Преди дни руската телевизия НТВ обяви, че ще излъчи своя версия на трагедията в Чернобил, в който злодеят ще бъде американски таен агент.

Хороскопът ви за 10 юни вече е тук

В понеделник планирайте добре действията ви и най-вече плащанията, които ще трябва да направите за дома си или за роднини (най-вече тези, свързани с деца). Мнозина ще се зарадват на пари, които ще получат за/или заради деца и млади хора от семейството си.


image0 (9K)