Акценти на ЗАРАТА на 9-ти януари 2019 година

Комисар Мария Габриел: Създаваме нова платформа „Изкуствен интелект по заявка“ с финансиране от 20 милиона евро

Проектът обединява 79 водещи научноизследователски институти, малки и средни предприятия и големи компании от 21 държави, за да се изгради единен достъп до ресурсите на изкуствения интелект. Тази отворена и съвместна платформа ще даде на заинтересованите страни достъп до експертиза, алгоритми и инструменти, които да ги подкрепят за разработване и внедряване на иновации, основани на изкуствен интелект.

Правителството одобри изменение на Спогодбата между България и Русия за международни автомобилни превози

Правителството одобри изменение на Спогодбата между България и Русия за международни автомобилни превози.
С изменението отпада необходимостта от използването на транзитни разрешителни за извършването на международни автомобилни превози на товари, през териториите на двете страни.

Оперираха успешно в Пловдив пребития военен Валентин Димов

Оперираха успешно пребития военен Валентин Димов в болница в Пловдив. Операцията е продължила по-дълго от предвиденото, тъй като командосът е имал няколко фрактури.

Бат Сали: Каракачанов да се извини за думите си

“За мен тези инциденти се дължат на неграмотност от страна на нашата общност. Това е битов скандал. Не може един битов скандал да се превръща в социално-политически. В България има закони, но няма законност. Институциите трябва да си свършат работата и тези хора да получат своите наказания. Каракачанов трябва да се извини за думите си“.

99-годишен мъж се развежда сега – не могъл да прости на 96-годишната си съпруга изневяра от 1940 г.

Учените направили списък с най-причудливите причини за развод. Вярвате или не, но японска двойка се разделила, защото мъжът не харесвал любимия анимационен филм на съпругата си.

Жените в Саудитска Арабия вече ще научават от SMS, че са разведени

Нова регулация в Саудитска Арабия цели да прекрати често срещаната практика, при която мъжете слагат край на брака си, без да известят половинките си, предадоха световните медии.

Наш шофьор е пребит от имигранти във Франция, камионът му е опожарен

Камион, който шофиран от българин, е изгорял напълно на магистрала близо до френския град Кале, съобщи изданието Infomigrants. Нашият сънародник е бил нападнат и пребит от имигранти.

Нови случаи на опасна болест в съседна Македония

Два нови случая на морбили бяха лабораторно потвърдени днес в Скопие, съобщава македонското издание “Слободен печат”. От опасната болест страдат 18-месечно бебе от община Чаир и четиригодишно дете от община Аеродром, които не са били ваксинирани. Очакват се резултатите от изследванията на още двама.

„Национална компания индустриални зони“ ЕАД с 10-годишен юбилей

Дружеството има шест опериращи зони. Това са Икономическа зона София – Божурище, Идустриален и логистичен парк – Бургас, Индустриална зона Видин, Свободна зона Русе,  Индустриална зона Свиленград и Транзитна търговска зона – Варна. НКИЗ управлява и пет проекта в процес на развитие – в Карлово, Телиш (Плевен), Варна – Запад, Кърджали и Стара Загора.


image0 (9K)