Акценти на ЗАРАТА на 9 ноември 2019 година

Над 2 000 души залесяваха местността „Магарешка поляна“ край Дъбрава

Над 2 000 души се събраха в местността „Магарешка поляна“ край старозагорското градче Дъбрава, за да откликнат на инициативата на кмета Живко Тодоров за залесяване на района.

Тръмп ще приеме Борисов на 25 ноември в Белия дом

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще се срещне с премиера на Република България Бойко Борисов в Белия дом на 25 ноември, за да отбележи силната и трайна връзка, която съществува между двете страни, съобщи пресслужбата на Белия дом.

Борисов към Вучич: Берлинската стена между България и бивша Югославия падна днес

“И ние като германците можем да кажем, че Берлинската стена между България и бивша Югославия днес пада. От днес Сърбия има пристанище Варна, пристанище Бургас и до центъра на Истанбул – няма светофар”. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на официалното откриване на новоизградения участък от автомагистралата от българската граница до град Ниш, Сърбия.

Ердоган: Турция ще се бори докрай с тероризма в Северна Сирия!

Ердоган подчерта, че нито САЩ, нито Русия са изпълнили напълно споразуменията, постигнати с Турция миналия месец, които предвиждат изтеглянето на бойците от ОНС близо до турската граница, подчертавайки, че Анкара ще продължи военната си операция, ако обещанията не бъдат спазени.

САЩ прегрупират войските си в Сирия

Силите на САЩ, които евакуираха повече от половината си военнослужещи от Сирия по време на турската операция „Извор на мира“, засилиха военното си присъствие в богатите на петрол региони в страната, предават Анадолската агенция и “Фокус”.

Тодор Карастоянов: Преди 20 г. Плевнелиев излетя с в. “Югозападни вести”

По повод на изявленията на президента Плевнелиев за престъпленията на комунизма в словото му в памет на жертвите на тоталитарните режими през XX век публикуваме отново първото интервю, дадено в края на август 2013 г. за в. “Галерия” и сайта “Гласове”, в което главният редактор на в. “Югозападни вести” Тодор Карастоянов разказва истинската история на държавния глава в началото на 90-те години на миналия век.

“Пътят на честта” подпали семейството на Мариана Попова и Плачков

Устатата Мариана Попова придружава всеки ден Веселин Плачков на снимките и му устройва грандиозни сцени на ревност, без той да й дава повод. Изпълнителката се държи изключително провокативно с колежката му София Маринкова, с която той си партнира.

Баба ме научи да правя най-страхотните кюфтенца!

Дълго време правех кюфтета по традиционната рецепта: смляно месо, накиснат хляб, лук, чесънче и яйчице. А после ги хвърлях в тигана или във фурната. Винаги ставаха много сочни и вкусни, но сякаш нещо им липсваше.

Датата на раждане издава колко дълъг ще е животът ни

Животът ни на този свят е кратък и трябва да го изживеем по най-правилния и запомнящ се начин. Може би поради тази причина много хора биха искали да знаят колко им е писано да живеят и дали времето ще им стигне да изпълнят всичките си планове.

Зодиите, които сънуват пророчески сънища. Не ги пренебрегвайте!

Хората винаги са се интересували от сънищата и най-вече от тяхното значение. Особен интерес предизвикват пророческите сънища, които могат да ни предупредят за някаква опасност или задаващи се промени. Астролозите не се съмняват, че такива сънища съществуват. Но само определени зодии са в състояние да ги сънуват често.

Седмичен хороскоп за 11 – 17 ноември 2019 година

Почти всеки ден ще имате неотложни задачи, които наистина не бива да отлагате. Те няма сами да се разрешат, а ще станат по-големи или по-трудни за изпълнение.

 


image0 (9K)