Акценти на ЗАРАТА на 9 август

Цацаров разпореди проверка на БАБХ

По повод публикувано журналистическо разследване – филмът на Генка Шикерова “Война на трупове”, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Специализираната прокуратура незабавно извършване на проверка за евентуални длъжностни престъпления и сключване на неизгодни договори от страна на БАБХ. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата на Република България.

Ексклузивно: Съдът реши съдбата на шефа на “ТАД груп” Иван Тодоров

Собственикът на “ТАД Груп” Иван Тодоров остава в ареста. Това реши Апелативният специализиран наказателен съд. Решението на съда е окончателно. Тодоров е обвинен в подбудителство на хакерската атака срещу НАП. На днешното заседание бяха представени нови материали по делото. Именно от тях се появи секретен чат между Тодоров и хакера Кристиян Бойков, в който момчето пише “Тая вечер НАП заминава”.

Мащабна спецакция в цялата страна! Удариха наркобандата на Радо Ланеца

Държавата удари наркобизнеса. Тече мащабна акция на прокуратурата и полицията на територията на цяла България. На прицела на правоохранителните органи е групата на Радо Ланеца, предаде Нова телевизия.

Старозагорско момиче в Ню Йорк – пета в световното първенство на Microsoft!

Виктория Кабаиванова от Стара Загора е в Топ 10, като се класира на пето място в Microsoft Office World Wide Championship 2019, което се проведе в Ню Йорк 28-31 юли 2019 година. В състезанието участваха над 850 000 кандидати от 119 страни. Това е ръст с 12% повече от предходната 2018 година.

Деца, осиновени в САЩ, попаднаха в Къща на ужасите

Осиновени български деца попаднаха в „Къща на ужасите” в американския щат Мисури. Две близначки били осиновени преди 7 години от двойка в градчето Съмървил.

Затрупани хора и разрушени сгради след адски трусове в Турция!

По-рано днес земетресение разлюля Измир и областта.  Първоначално бе съобщено, че трусът е с магнитуд 4,8 по Рихтер, но сеизмологичният център направи корекция и обяви, че силата на земетресението е била 5,8 по Рихтер. Според информация на турската правителствена Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) при труса са се срутили редица сгради, в които имало хора.

Правителствен самолет взе главата на шефа на полския парламент

Председателят на полския парламент Марек Кушчински заяви в четвъртък, че си подава оставката, след като бе разкрито, че е използвал държавни самолети за частни пътувания на членове на семейството му.

Арестуваха бившия президент на Киргизстан Алмазбек Атамбаев

Политикът от централноазиатската държава е бил арестуван след продъжила десетки часове специализирана операция на силите за сигурност в северното село Кой-Таш. В акцията по задържането на политика, стоял начело на бившата съветска република от 2011 г. до 2017 г., са участвували около 200 служители на полицията.

71-годишен казанлъчанин влезе за друго в игрална зала в Чирпан

При проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятие е установен извършителят на кражбата – мъж на 71 години от Казанлък.

Кръв на пътя! Джигит блъсна дете и избяга

Вчера в 13.46, часа в районното управление на Мездра е получено съобщение от екип на спешната помощ в града за блъснато 11-годишно момче.  Инцидентът е станал на улица „Христо Ботев“. Вследствие на удара детето е получило фрактура на подбедрица и е настанено в болницата в Мездра.

Вики от “Мастило” и старозагорецът Петър Величков с чудесна новина

Виктория Терзийска, или по-известна като Вики от група “Мастило”, и съпругът ѝ Петър Величков  станаха родители за втори път. Щастливата вест беше споделена от самата певица в социалната мрежа.

Емилия, Коко Динев и Анелия набъркани в хакерски скандал

Певицата Емилия е поредна жертва на хакерска атака. Този път обаче нещата преляха чашата и освен, че хакнаха профила й, успяха да я унижат по брутален начин.

Моника Валериева олекна с 400 бона, ограбили са дома й

Изчезнали са пари и скъпи часовници. Няма следи от влизане с взлом. Според разследващите, в жилището на Валериева най-вероятно е проникнато с подправен ключ. До късно снощи бе полицейският оглед.

Изкъпи се, бе колега! Миришеш!

В рубриката “Изпрати новина” на ЗАРАТА получихме оплакване от жител на старозагорското село Дълбоки, който, за радост с чувство за хумор, описва неволите на дълбочани относно недостатъчното водоподаване в селото.

Тази вечер в “Сълзи от рая” истината се прокрадва между лъжите и интригите

След като Сема вижда как санитари и сестри влачат внучката ѝ по коридора на клиниката, тя решава да я прибере вкъщи, но ѝ поставя твърдо условие – да забрави за Дженет. Вече у дома Мелиса започва собствено разследване за миналото на майка си. Тя разговаря с Арзу, укорявайки я, че крие нещо от нея.

Хороскопът ви за 9 август вече е ТУК

Може да постигнете много при организирането на финансовите си дела, чието изпълнение вероятно ще бъде през следващата седмица. Не са изключени неочаквани печалби или неочаквани пари. Ако някой ваш план или идея се окажат неизпълними днес, не унивайте, а си дайте надежда, че те ще се случат, когато възникне благоприятно време за това


image0 (9K)