Акценти на ЗАРАТА на 8-ми февруари 2019 година

Кмет и омбудсман ще разговарят в Стара Загора с младежи за мечтите, образованието, реализацията…

“От ученическия чин до днес”- Кметът на Стара Загора г-н Живко Тодоров и местният омбудсман г-жа Надежда Чакърова организират съвместна среща-разговор с младите хора в града – за мечтите, спомените, образованието и реализацията.

Мини Марица-изток търси работници

Рудник „Трояново-3” към “Мини Марица-изток” ЕАД търси да назначи работници за следните работни места…

Мерки за насърчаване на работодателите в Стара Загора, които разкриват работни места

Дирекция “Бюро по труда”- Стара Загора провежда процедури за кандидатстване на работодатели за преференции по програми и насърчителни мерки за заетост и обучение на безработни лица.

„Години любов“,„Невена Коканова. Пътуване“ и изложба „Невена Коканова на 80 “в Стара Загора

Издателство Книгомания, ARTO+Георги Тошев, Регионална библиотека “Захарий Княжески” и Библиотека Родина канят на следните събития по случай 80-годишнината от рождението на Невена Коканова: премиера на книгата „Години любов“ с участието на Георги Тошев,  премиера на новия документален филм „Невена Коканова. Пътуване“; откриване на изложбата „Невена Коканова на 80 “.

Изпратиха вицепрезидента Тодор Кавалджиев

Тодор Кавалджиев е роден на 26 януари 1934 г. в с. Главан, Старозагорско. През 1952 г. е пратен в затвор в Хасково по време на опит за възстановяване на Съюза на земеделската младеж (ЗМС) в околията. Лежи 11 години в затворите в Пазарджик и Стара Загора. Бил е 2 пъти в лагер в Белене. Между 1952 и 1963 г. е съден, изселен и лежи в затворите в Хасково, Пазарджик и Плевен. След амнистирането му работи като строител…

В огромната си част българинът спада към „трапезните революционери“

В огромната си част българинът спада към „трапезните революционери“. Особено боен става след 2-3 ракии. А сега младото поколение, интернет поколението – те са „задклавиатурни рамбовци“.

Германия и Франция се разбраха за „Северен поток-2“

Франция и Германия постигнаха компромис, който позволи на Берлин да остане водещият преговарящ с Русия по газопровода „Северен поток-2″ за Европа, се казва в проектодокумент, представен пред “Франс прес”.

Най-богатият човек в света обвини издание в изнудване чрез негови “пикантни” снимки

От “жълтото” издание “Нешънъл Инкауийърър” заплашвали милиалредра Джеф Безос, че ще разпространи пикантни снимки, които той бил изпратил на приятелката си. Най-богатият човек в света – основателят на “Амазон” , обяви, че са се опитвали да го изнудват с негови голи снимки.

Солидарна минимална пенсия от 1050 евро подготвят в Германия

Според представите на Хайл три до четири милиона души с ниски пенсии ще получат увеличение от максимално 447 Евро месечно. Проверка за нуждаещи се няма да има, обясни той за „Bild am Sonntag“, съобщиха от посолството на Германия у нас за ЗАРАТА.

 

 

 


image0 (9K)