Акценти на ЗАРАТА на 8 декември 2018 година

Полицията в Париж използва сълзотворен газ и водни оръдия срещу “жълтите жилетки”

Според последните данни по време на протеста полицията е арестувала 575 души в Париж в събота, от които 361 са задържани в полицейските управления.

И в Будапеща облякоха жълти жилетки, протестират срещу промени в Кодекса на труда

Внесен от депутатите от дясната партия “Фидеш” на Орбан, проектът на законопроекта цели голямо увеличение на максималните годишни часове за извънреден труд, които работодателите могат да изискват, както и срока за изчисляване на плащанията за извънреден труд.

Мария, майката на Николай Банев – плътно комбина със сина си и Евгения

От 2005 г. досега тримата са присвоили пари и вещи на обща стойност 84 682 896 лв. от скандално приватизираните по време на управлението на Иван Костов държавни предприятия – химическия комбинат „Полимери“ в Девня, химическия завод „Панайот Волов“ в Шумен, най-големия завод за електромотори на Балканите „Елпром“ в Троян и „Топлофикация“ в Казанлък.

Бивш правосъден министър: Ако Баневи решат да говорят, ще е доста интересно!

„Прането на пари е сложно за доказване престъпление, защото имаме предикатно престъпление – пари, получени от престъпна дейност, които по някакъв начин са осветлени. Доказателствената дейност ще бъде много тежка”. Това коментира адвокат Антон Станков, бивш правосъден министър, по казуса със задържаното семейство Баневи, към което са предявени 7 обвинения, едно от които е пране на пари в размер на 1 милиард лева.

Трупът на убитата рейнджърка престоял цяла седмица в шкаф под леглото!

Тепърва ще се установява как е била убита рейнджърката, но по лицето й има изключително много синини от побой, а по врата й има синини от душене. Вратът й е бил счупен. Трупът й бил намерен в шкаф–ракла, който се намирал под леглото. Той е бил натикан там от близо седмица, съобщиха още разследващите.

Рейнджърката от карловската бригада Десислава убита от любовника си

Убиецът на Десислава е Светослав Каменов. Той е бивш военен бил е и на мисия зад граница. Бил уволнен от карловската бригада преди няколко година, защото има психични отклонения.

Спортното училище в Стара Загора на 45 години

В зала „Иван Вазов“ в Стара Загора снощи бе тържествено отбелязана 45-та годишнина на Спортно училище „Тодор Каблешков“. Зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, и началникът на Регионалния инспекторат по образованието Татяна Димитрова, които бяха гости на тържеството, връчиха годишните награди за най-добър спортист и треньор за 2018 година.

Жените, склонни към изневяра, си личат по пръстите на ръката

Учени от Оксфордския университет обявиха, че има пряка зависимост между склонността за изневяра при жените и дължината на пръстите им, пише сайтът на сп. “Байолоджи летърс”.


image0 (9K)