Акценти на ЗАРАТА на 7 февруари 2019 година

Парламентът реши: Доживотен затвор за убийство в резултат на домашно насилие

За противозаконно лишаване на някого от свобода и за принуда да извърши или претърпи нещо в условията на домашно насилие се предвижда затвор от три до десет години. За закана за убийство в условията на домашно насилие наказанието ще е лишаване от свобода до шест години. Парламентът записа още санкции за държане като заложник и телесна повреда в условията на домашно насилие.

Борисов обеща, че няма да закрива болници

“Болници в мое управление няма да закрия. Парите за здраве се увеличават всяка година и затова искам решение. Не приемам сестри и лекари с години трудов стаж, които всеки ден ни лекуват и помагат, да се чувстват без подкрепа“, заяви премиерът Бойко Борисов.

Радев за Венецуела: Правителството е без позиция, крие се зад колективната безотговорност

Европа е силна, защото е люлката на демокрацията и свободомислието. Точно по тази причина европейската позиция не е тази, която поставя ултиматуми, не е тази, която подкрепят повече държави. А е тази, която уважава правото и суверенитета. Това коментира президентът Румен Радев по повод разнобоя между правителството и президента по повод събитията във Венецуела и липсата на комуникация между институциите.

Отчаян от беднотия баща на две деца се самозапали

Баща на две деца от град Рила, Кюстендилска област, се самозапали, като се заля с бензин и драсна клечката, отчаян от беднотията, след като повече от две седмици семейството му преживявало само на постен ориз. По спешност е транспортиран в клиниката по изгаряния в “Пирогов”.

Разследват смъртта на работник в рудник “Трояново-Север”

От прокуратурата коментират причините за инцидента така: Поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност.

Бебе пътува самò във влак: баща му го оставил, за да изпуши цигара, и не се върнал

Биенето на шамари на детето и вербалната агресия са основните теми тези дни по сутрешните блокове. Споровете около това не са от вчера. Още от стари времена има привърженици на едното и на другото поведение. У нас като че ли се приема с положителен знак и да се бие детето и да му се вика.

Юнкер пред Тереза Мей: Брекзит няма да се предоговаря

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер отново е заявил пред британския премиер Тереза Мей, че Еврпоейският съюз няма да предоговаря сделката за Брекзит, стана ясно след разговора им в Брюксел. Той обаче е уточнил, че могат да бъдат внесени промени в документа, свързан с бъдещите отношения на Великобритания с ЕС, който e към споразумението.

Пътнически самолет се приземи извънредно в Стокхолм поради бомбена заплаха

Говорителят на стокхолмската полиция Тове Хаг съобщи, че службите за сигурност „работят заедно на летище „Арланда”, за да съберат информация и да вземат нуждите мерки”. Самолетът е излетял и след малко повече от час се е върнал на летището в  Стокхолм. Всичките 169 пътници на борда на самолета са евакуирани. 

Щерката на Гала с бразилско дупе за 15 бона

Напоследък последователите на младата кандидат-пиарка се чудят защо не спира да се снима по бельо и да показва фотосите в социалните мрежи. Прави впечатление, че тя демонстрира основно задните си части за разлика от повечето момичета на същата възраст, които предпочитат да показват гърди.


image0 (9K)