Акценти на ЗАРАТА на 7 септември 2019 година

Ресор „Образование и култура” в новата ЕК получава България

Според изтеклата информация новата ЕК ще има двама изпълнителни заместник председатели- Франс Тимермас със специален сектор „Климат” и Маргрете Вестагер с  „Дигиталиазация”. Предвижда се за комисар по отбрана да бъде избран  бившият говорител на комисията – Маргаритис Схинас от Гърция.

Първенци на Балканите и шести в света сме по употреба на алкохол

Българите са първи на Балканите и шести в света по употреба на алкохол на глава от населението. Изпиваме средно по 12,3 литра алкохол годишно, сочи международно проучване. Според резултатите, средното количество на изпития твърд алкохол в България е 5,3 литра.

Манолова стартира кампанията си в Южния парк, не иска пари от корпорации и фирми

”Ще приемаме дарения от граждани. Отказваме подкрепа от корпорации и фирми”, каза вчера пред журналисти Манолова. На празника на Съединението, 6-и септември, Инициативният комитет регистрира кандидатурата й за кмет на София.

Караянчева с нова порция критики към президента: Отново слага разделителни линии!

“Изказванията на президента винаги следват една линия. Това са неща, които той говори в продължение на 2 години и половина. В началото, когато го видях в парламента, се зарадвах, че може би нещо се е променило в отношенията на президента към институциите, но виждам, че няма нищо такова. Той отново сложи разделителни линии.”  Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, цитарана от бТВ, коментирайки речта на президента Румен Радев в парламента, в която имаше критики по отношение на властта.

Пратка с оръжия за България спипаха в Истанбул

Вчера, при операция на пристанище “Амбарлъ” в квартал “Бейликдюзю”, Истанбул турската полиция е открила в контейнер с автомобилни части един сглобен пистолет, части за дългоцевна пушка и за 28 пистолета, 1200 патрона за пистолети и 30 броя патрони за пушка, съобщава БНР.

Размяната на руски и украински затворници започна

Започна процедурата по размяната на арестувани в Русия и Украйна граждани на другата страна, предадоха ТАСС и Ройтерс, като се позоваха на очевидци и на адвоката на един от задържаните украински моряци.

Зеленски: С Путин се разбрахме да спрем войната в Донбас

“Направихме първата крачка. Трябва да направим и всички останали, за да сложим край на тази ужасяваща война”, каза Зеленски, след като лично посрещна 35-те украинци на летището в Киев.

Гей афера се промъкна зад бруталното убийство в Негован

Строителите Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, които застреляха треньора по борба Йордан Атанасов и втората му съпруга Мариана, а след това разфасоваха труповете им и ги натъпкаха в бидони, които захвърлиха във водоем край Негован, са поддържали интимна връзка помежду си, разкриват запознати пред “Уикенд”.

Брутална катастрофа по тъмна доба в Пловдивско!

Зрелищна катастрофа стана в петък около 19 часа между пловдивските села Калояново и Чернозем. Джип “Митсубиши” и лек автомобил БМВ се сблъскаха. Разследващи обясниха, че джипът се е движил по главния път от Пловдив към Карлово. Предприел маневра за изпреварване, но отсреща идвали други коли.

Спасиха бебе, родено 56 дни след смъртта на майка му

30-годишна пациентка е била докарана в болницата в Краков в тежко състояние. Жената била в 20-та седмица от бременността. Лекарите подозирали, че жената е с аневризъм в мозъка, била в изключително тежко състояние. В един момент медиците преценили, че жената е изпаднала в мозъчна смърт. Те се съсредоточили върху нероденото бебе и спасяването на неговия живот.

“Тежко болната” Банева се лекува на Русалка

Жeнaтa нa oлигaрхa Никoлaй Бaнeв, кoйтo прoдължaвa дa търкa aрecтaнтcкитe нaрoвe пoнe дo cтaртa нa дeлoтo cрeщу прочутото ceмeйcтвo, нacрoчeнo зa 24 ceптeмври, изглeждa възcтaнoвeнa cлeд 8 мeceцa в “кaфeзa”.

Галена и Преслава пак се хванаха за гушите!

През последния месец Галена не спря да напада носа на Преслава по свои участия. Звездата от Смядово обвинява бившата си дружка в абсолютно копиране. По думите на Галка добричлийката се опитва да бъде неин клонинг, като сравнява снимки от участия на Преслава със свои обработени снимки с фотошоп, пише “Хотарена”.След раждането на дъщеричката си пък, Преслава за кратко време си върна предишната топ форма – нещо, което Галена не успява да направи вече втора година, откакто вторият й син Александър се появи на бял свят.

Катето Евро за развода на сина си

Според светските клюки любимата му си е събрала багажа и се е прибрала в родния Пловдив заедно с дъщеричката им Катерина. Поводът за раздялата им била прекалената ангажираност на Сашо и зависимостта му към видеоигрите, за която самият той неведнъж е признавал.

Хороскопът ви за 8 септември вече е тук

Направете едно добро нещо за жена, но не по ваш избор, а избор, който съдбата ще направи вместо вас. Неделя ще бъде сложен ден за тези от вас, които ще пътуват по работа или които ще ползват обществен транспорт.

Хороскопът за 2020 година: Три зодии ще се къпят в любов и пари

2020 година е началото на ново десетилетие и за много знаци от зодиака това е страхотен шанс да започнат нещо ново.


image0 (9K)