Акценти на ЗАРАТА на 7 декември 2018 година

Уникална фотография на Васил Левски беше показана днес (снимка)

На гърба на снимката има надпис, обясни Дора Чаушева, директор на музея в Карлово: “Със среден ръст, светлокестеняви мустаци, червендалесто лице и когато приказва, единият му зъб се показва малко навън, повдига малко устната си и очите му са големи и пъстри. 

Българските общини се нареждат на челни позиции сред държавите от ЕС по спечелени ваучери за безплатен нет

Българските общини се нареждат на челни позиции сред държавите от ЕС по спечелени ваучери в инициативата WIFI4EU за безплатен безжичен интернет на обществени места. Кандидатствалите успешно общини са 209, като 113 от тях са одобрени за финансиране.

Проверяват “Арсенал” – дали откритите в Казанлъшко боеприпаси са произведени там

“Експертиза трябва да даде отговор дали оръжията и частите за тях са изнесени от завода, дали са произведени там и на какъв етап от технологичния процес са изнесени”, посочи Младен Маринов.

Как законно може да си намалим размера на дължимите данъци?

До 5 % от сумата от годишните данъчни основи могат да намалят на физическите лица, които направят дарение в полза на здравни или лечебни заведения; на специализирани институции за предоставяне на социални услуги съгласно Закона за социално подпомагане, както и на Агенцията за социално подпомагане и на Фонд “Социална закрила” към министъра на труда и социалната политика. Данъчното облекчение е валидно и при дарение в полза на специализирани институции за деца .

Великобритания ни връща 50 000 българи след Брекзит?

“Голяма част от българите, които живеят във Великобритания, ще се завърнат. Това ще е защото няма да могат да покрият изискванията за оставане в страната след Брекзит.” Това каза Нишан Джингозян, основател на Български център за социална интеграция и култура в Лондон.

Имаме доказан грип, тип А (H3N2) в Стара Загора

От 26 ноември до 2 декември в РЗИ – Стара Загора са регистрирани 292 случая на остри респираторни заболявания, със заболяемост 214.22 на 10 000 население.

Парламентарната комисия по отбрана гласува „за“ Стара Загора да бъде обявен за „Град на Българската бойна слава“

Комисията по отбрана в 44-ото Народно събрание прие предложението Стара Загора за бъде обявен за „Град на Българската бойна слава“. Решението не е било подкрепено от ДПС. Станало е ясно, че депутатът от ДПС – който се е подписал като вносител на предложението, е оттеглил подписа си.

До 20 февруари “Заедно в час” набира в Стара Загора кандидати за програмата си за учители

Фондация “Заедно в час” продължава набирането на участници в програмата си за професионално и лидерско развитие, които ще започнат работа като учители от септември 2019 г. в 11 региона на страната – Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора.


image0 (9K)