Акценти на ЗАРАТА на 6 октомври 2019 година

Подпалиха палатката на ПП”ДВИЖЕНИЕ НАШИЯТ ГРАД” в Стара Загора

В телефонен разговор с Петър Желязков – водач на листата на ПП”ДВИЖЕНИЕ НАШИЯТ ГРАД” стана ясно, че той не подозира никого. “Политическата борба до този момент е толерантна и не и имало никакви признаци за възможни действия от този сорт”, категоричен бе Желязков.

ГЕРБ-София: Г-жо Манолова, парите за деца в увреждания не са хвърлени на вятъра пари!

“Мая Манолова се обяви срещу изграждане на център за подкрепа на над 190 деца с увреждания и техните семейства”, пише в позиция на ГЕРБ – София, разпространена до медиите. Публикуваме пълния ѝ текст.

Борисов: Има голям потенциал за емиратски инвестиции у нас

“Нашите две страни играят важна роля в своите региони. Имаме сходни виждания и позиции по множество международни въпроси. Заинтересовани сме да развиваме сътрудничество в областите от взаимен интерес поради геополитическата важност и взаимосвързаност на нашите региони”, отбеляза премиерът Борисов.

Три дни траур в Твърдица за загиналото в Хаинбоаз семейство

Почерненият баща на децата пожелал всички да са заедно, както заедно са посрещнали и смъртта. Съдът в Стара Загора пък остави за постоянно в ареста 29-годишния украинец Виктор Кулчу, който причини инцидента.

Погребват заедно 5-годишната Йоана, брат ѝ Ники, баба им и дядо им

Задържаният шофьор на другата кола в инцидента – украинският гражданин Виктор Кулчу получи постоянна мярка за задържане под стража. Беше му повдигнато и обвинение.

Пиян уби 16-годишно момиче на пешеходна пътека в Сливен

16-годишно момиче е загинало след инцидент на пешеходна пътека в Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Сливен. Получен е бил сигнал за възникнало тежко пътно произшествие на бул.”Бургаско шосе” в град Сливен. Лек автомобил „Алфа Ромео”, управляван от водач на 28 години от село Тополчане е ударил, пресичащо на пешеходна пътека, момиче на 16 години от град Сливен.

Светът на рока потъна в скръб!

На 80-годишна възраст почина легендарният барабанист и създател на рок групата Cream Джинджър Бейкър. “С голямо прискърбие съобщаваме, че Джинджър си отиде кротко от този свят тази сутрин. Благодарим ви за добрите думи от последните няколко седмици”, пише в съобщение, публикувано във Фейсбук.

Стрелба в САЩ, четирима загинаха

Най-малко четирима души са загинали при стрелба в бар в Канзас Сити, щата Мисури, съобщават световните агенции. Инцидентът е станал около 1.30 часа местно време. По информация на полицията в заведението е нахлул въоръжен мъж, който е открил безразборна стрелба срещу посетителите.

Възобновяват се преговорите между ЕС и Лондон за Брекзит

Очаква се утре да бъдат възобновени преговорите за Брекзит между Европейския съюз и Лондон, предаде Франс прес. ЕС е по-скоро на позиция, че предложенията на британския премиер Борис Джонсън с цел избягване на Брекзит без сделка са недостатъчни. Това мотивира Джонсън да разговаря вчера с лидери на страни от ЕС.

Автобус се преобърна между Нова Загора и Стара Загора

16-местен автобус се обърна в канавката на магистрала “Тракия”. Инцидентът е станал. на 221 км между Нова Загора и Стара Загора в посока София. В превозното средство са пътували двама души. Единият е пострадал след катастрофата. Той е откаран за преглед в болница.

Идват есенните вируси!

В момента доминират особено в големите областни градове респираторни вируси, които са характерни за началото на есента и се появяват обикновено есенно време или в края на пролетта. Това каза директорът на Центъра за заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев, цириан от “Фокус”.

Експерти: Марихуаната вече не е “мека” дрога, води до шизофрения

Съвременната марихуана вече не е “мека” дрога, тя е генномодифицирана, активното й вещество е между 10 и 50 процента и употребата й води до шизофрения. Това обяснява началникът на клиниката по токсикология във Военноморската болница във Варна проф. Снежана Златева. Тя е сред участниците в кампанията “Православните семейни ценности срещу новите дроги”, която започна в крайморския град.

Жени Калканджиева откри новата си любов!

Евгения Калканджиева винаги е правила впечатление с категоричността, с която заявява и отстоява мнението си, и абсолютната безкомпромисност, с която е влиза във всяка публична роля извън модния свят. Шефката на „Визаж” досега се е изявявала все в риалитита – като героиня и като коментатор. Зрителите я помнят от „Къртицата” по ТВ7 и два сезона на „ВИП Брадър”, както и като редовен гост на водещия Ники Кънчев в студиото на шоуто.

Златка и Джизъса вдигнаха супер бебешко парти за Блажко

Щастливите родители събраха много близки и приятели в известен столичен клуб, който бе подобаващо украсен с много сини и бели балони. Маратонки в същия цвят, бебешко шише и голям надпис “Baby”, също бяха част от интериора.

Хороскопът ви за 7 октомври вече е тук

Като цяло тенденцията за развитието на делата ви ще бъде позитивна. Ще бъде важно да не се връщате към несполуки или неприятни преживявания от изминалата седмица. Тяхното задълбочаване ще отвори нови проблеми или ще влоши още повече отношенията ви с други хора.

Седмичен хороскоп 7 – 13 октомври 2019 година

Ако сте родени под знака на Везни, през тази седмица ще се зарадвате на придобивка, която ще освежи дома ви или семейния ви гардероб. Това ще бъде благоприятна седмица за разрешаване на ваш имотен или материален проблем. През седмицата ще можете да изненадате приятно някого с един оригинален подарък или интересна идея за инвестиция.

 


image0 (9K)