Акценти на ЗАРАТА на 6 ноември 2019 година

Деца разказваха за будителите в Стара Загора

С много плам децата разказваха за народните будители, допринесли за опазването на българския род, история, просвета и култура. Те изпяха и емблематични възрожденски песни, които всеки българи носи в сърцето си.

Станишев: Завръщането на джедаите? БСП да се върне първо към себе си!

Местни избори’ 2019 са пропуснат шанс за БСП, ние не сме алтернатива. Партията се деидеологизира, изолира и капсулира. Няма я в половината български общини. Без спечелени местни избори, не може да се спечелят парламентарни. Това е оценката на президента на ПЕС Сергей Станишев за завършилите местни избори, която той изрази във Фейсбук.

Независимата Дани Каназирева е изборът на Борисов за областен управител на Пловдив

Независимият кандидат за кмет на Пловдив юристката Дани Каназирева, която остана трета в състезанието, се оказа избора на премиера Борисов за нов областен управител на града.

За Каназирева изборът бил да критикува или реално да решава проблемите на Пловдив

По- малко от половин час след като Министерски съвет официално публикува съобщение, че Дани Каназирева е новият областен управител на Пловдив, тя излезе с официално изявление до медиите. В него тя съобщава, че е приела поста, като личната й дилема е била “дали да остане в Общински съвет и да продължи да критикува градската власт или да даде всичко от себе си за развитието на Пловдив и областта”.

36-годишен бургаски матрос почина в барокамера

36-годишен матрос почина при извършване на медицински прегледи с имитационни водолазни спускания в барокамера. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.Смъртта му е настъпила при медицински прегледи с имитационни водолазни спускания.

Ракът се върна при Ламбо, в дробовете му има разсейки

Тревожни изследвания, които установяват, че в белите дробове на Стефан Данаилов има разсейки от преживения през 2013 година лимфом, са притеснили лекуващите го лекари.

В София хванаха опасен рецидивист, търсят го от 2011 година

При специализирана операция в София – на служители от сектор „Издирване“ на Националната полиция, е задържан 47-годишен български гражданин от град Бяла, Русенска област. Мъжът е криминално проявен. Той е с влязла в сила присъда „лишаване от свобода“ за срок от 10 години за извършени кражби и за длъжностно присвояване, в условията на опасен рецидив. Присъдата е издадена от Районния съд в Мездра.

Полицията в Гърция масово глобява шофьорите

По трасетата на градския транспорт в гръцките градове са монтирани много камери. Поставени са и съответните пътни знаци, които забраняват спиране, престой и паркиране на други превозни средства, освен на автобусите

Кифли със старозагорски джип разяриха мрежата

Мрежата настръхна заради наглата постъпка на две старозагорски дами с лъскав джип. Скандалната случка се е разиграла снощи около 19 часа на столичния булевард “Патриарх Евтимий”.

Група афганистанци скочиха на Динко от Ямбол

На магистрала „Тракия”, близо до Ихтиман се разиграва екшънът. На пети ноември към обяд Динко Вълев пътувал за София, когато забелязва група от около 30 души в храстите край пътя. Слязъл от колата и започнал да бяга към тях, разказва ямболията.

Блондинка опитоми Малък Тошко, вдигат сватба!

Синът на Иван Славков и Людмила Живкова – Тодор Славков, вдига сватба. Щастливата младоженка е Зорница Атанасова, която е бивша съпруга на бившия заместник-председател на антикорупционната комисия Антон Славчев.

Баща зверски изнасили дъщеря си! Момичето се опита да се самоубие

Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като 40-годишният мъж е осъждан вече за изнасилване.


image0 (9K)