Акценти на ЗАРАТА на 6 декември 2018 година

Реконструкцията на Бузлуджа ще струва 7.5 милиона евро без ДДС и ще открие 600 работни места

Вчера беше публикуван официално техническият и финансов доклад за паметника Бузлуджа, изготвен от Европа Ностра и Института към Европейската инвестиционна банка. По-рано тази година водещата организация за европейско културно наследство Европа Ностра обяви монумента на Бузлуджа за един от 7-те най-застрашени обекти на културното наследство в Европа за 2018 г.

Хакнаха новите камери на КАТ

Радар-детектор, който е позволен за използване у нас, може да спаси всеки водач от новите супер камери на КАТ, които ще заработят за Коледа.

Хампарцумян: Няма да има драматично увеличение на лихвите по кредитите догодина

“Ако кажем, че българинът е беден, трябва да видим какви са тези хора, които на всички празници отиват в чужбина. България днес е 5-6 пъти по-голяма като икономика, отколкото през 90-та година”, допълни той.

Известен наш климатолог с прогноза за времето по Коледа и Нова година

Сухо време и температури до около 10 градуса ни очакват при посрещането на 2019 година. Прогнозата направи климатологът проф. Георги Рачев. Той посочи, че в Гърция, която е предпочитана празнична дестинация за хиляди българи, ще можем и да сме с пролетно облекло – там градусите ще са 17.

Шесто основно училище „Свети Никола“ в Стара Загора чества днес своята 177-ма годишнина

В далечната 1841 г. даскал Атанас Иванов открива първото взаимно новобългарско светско училище в Стара Загора. То се помещава се в сградата на килийното училище към църквата „Свети Никола”.

Как завърши “хартиената война” в Стара Загора

Едно от училищата е отвяло конкуренцията с огромно количество. Събрани са общо над 2800 кг хартиени отпадъци. На първо място се класира Четвърто основно училище „Кирил Христов“, чиито възпитаници са събрали 2120 кг отпадъци от хартия.

Европейският съюз прие много хубаво решение за България

4 470 000 000 лева ще получи България от бюджета на Европейския съюз за 2019 година. Това стана ясно, след като Европейският парламент и Съветът на министрите се споразумяха за финансовата рамка.

Американски разузнавач: Румен Радев е част от стратегически план за доминация на Русия

По темата коментаторът казва: “Много източноевропейски страни от бившия Варшавски договор имат проруски лидери, включително Румен Радев в България; молдовският Игор Додон, проруският лидер на Социалистическата партия и дори пронатовският лидер на естонската Центристка партия Юри Ратас. Но ядрото на плана на Русия е да впрегне бели етнически екстремисти като Брейвик в Западна Европа.

 

 


image0 (9K)