Акценти на ЗАРАТА НА 5 ДЕКЕМВРИ 2018 ГОДИНА

Джаз квартетът на Ари Роланд с безплатен концерт в Стара Загора на 11 декември. Супер подарък!

На 11 декември, вторник, в Стара Загора ще гостува известният джаз квартет на Ари Роланд, който е в България с любезното съдействие на Посолството на САЩ. Концертът ще е в Кукления театър от 18 часа, вход свободен! Като знаем колко много са феновете на джаза в Стара Загора, това наистина е страхотен Коледен подарък за града ни!

Свободни работни места в Бюро по труда, Стара Загора днес

1 оператор, възлова станция, 1 втори асистент, режисьор, 1 социален работник в социална услуга…

НС одобри работните квоти за хора с увреждания

Одобрените мерки ще задължат работодатели с 50-99 работници да назначат едно лице с увреждане, а тези със 100 и над 100 работници – две на всеки сто лица. Работодателите, които не изпълнят квотата, ще дължат компенсационна вноска в размер на 30% от минималната работна заплата за всяко незаето работно място за лице с увреждане.

Започват проверки на паркингите на Моловете

Комисията за защита на потребителите започва кампания относно организацията на паркингите на моловете в страната за влизане и излизане от тях и готовността им да посрещнат по-големия поток от посетители през зимните месеци и най-вече през декември, когато масово ще се пазаруват подаръци за Коледните и Новогодишните празници.

Лекари: Кандидат-шофьорите да се тестват за сънна апнея

За последните 8 години над 5000 души у нас са загинали на пътя заради състоянието, наречено сънна апнея. По тази причина  лекарите у нас се обединиха в искане всички шофьори да бъдат изследвани преди да вземат свидетелство за управление на моторно превозно средство.

Проф. Атанас Тасев: С “Турски поток” България остава на газовата карта на Европа

Според експерта изборът на трасе през България, а не през Гърция е икономически и технически обоснован, защото в Гърция няма подходящо газохранилище, което да компенсира варирането на доставките, което в някои случаи достига 15-20%.


image0 (9K)