Акценти на ЗАРАТА на 31 януари 2019 година

“Булгартрансгаз” готова да строи продължението на “Турски поток” за 2.7 млрд. лв.

Третата фаза на пазарния тест по проекта за разширение на газопреносната мрежа приключи успешно. Това обяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на заседание на Комисията по енергетика в отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ Валентин Николов за “Турски поток”.

Шефката на ТЕЛК – Ловеч e задържана за подкуп, чакат се още арести

При акция на ГДБОП и прокуратурата е задържан председателят на ТЕЛК – Ловеч д-р Донка Минкова както и лице, изпълняващо ролята на посредник между пациенти и лекари. Задържането е станало тази сутрин и е за 72 часа, Минкова е обвиняема за подкуп.

БСП внася в прокуратурата сигнала „Ало, Банов съм”

Говорителят на ПГ на „БСП за България” Елена Йончева заяви, че от БСП са готови да внесат в прокуратурата сигнала „Ало, Банев съм”. „Прокуратурата се самосезира в момента, в който изнесохме информация по тази афера. Чакам от прокуратурата да се свържат с мен и аз ще предоставя цялата информация, с която разполагам”, каза тя.

Нинова: Общото за кабинетите “Борисов” е „Ало, корупция“. А премиерът оглушително мълчи

Общото за трите кабинета на Борисов е „Ало, корупция“, „Ало, кражби“, заяви Корнелия Нинова в декларация от името на ПГ на “БСП за България”. На фона на всичко това, е впечатляващо оглушителното мълчание на премиера Борисов, изтъкна лидерът на БСП.

Рашидов: Боил Банов никога не е казвал, че е бил рекетиран

“Желая на Елена Йончева добър път, но не по този начин към голямата политика, защото там има някаква хигиена.” Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по културата и медиите във връзка с разследването „Ало, Банов съм“, предаде Агенция „Фокус“. Рашидов посочи, че не иска да напада никого.

Бъчварова обяви: Хората само си мислят, че има корупция

“Факт е, че хората си мислят, че има корупция”, с тези думи началникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова, коментира пред БНТ мястото на България в класацията на “Трансперънси интернешънъл”. Вчера беше съобщено, че на база “усещането за корупция”, страната ни се намира на 77-мо място от 180 държави.

Предложение: Колко да е данъкът за коли в Стара Загора

Днес, на първата си редовна сесия за 2019 г., Общинският съвет на Стара Загорa гласува промяна в Наредбата за определянето и администрирането на местните данъци на територията на Община Стара Загора.

Заловиха сериен крадец на чанти, нападал жени в Стара Загора

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Второ РУ – Стара Загора е установен извършителят на престъпленията – мъж на 29 г. от Стара Загора. Той е задържан за срок до 24 часа. Работата по случаите продължава.

Иван Ласкин – жертва на лекарска грешка?

Александра Сърчаджиева разполага със снимки и данни, които пораждат куп въпроси около смъртта на съпруга й Иван Ласкин. Това е обявил близък на актьора пред “Уикенд”.“Трябва й още времне да се съвземе и тогава ще предприеме мерки срещу лекарите и болницата, които не успяха а се погрижат добре за Иван. Има голяма интрига – може да са го уморили, докато е лежал под медицински надзор?!”, е коментирал пред изданието близкият на Ласкин.


image0 (9K)