Акценти на ЗАРАТА на 3 януари 2019 година

Промените в антикорупционния закон днес влязоха в сила

Президентът Румен Радев не наложи вето и промените в антикорупционния закон, приети от Народното събрание “по спешност” в края на 2018 г., влязоха в сила. Това става ясно от новия брой на “Държавен вестник”, който излезе днес.

Каракачанов обяви важна новина за военните мисии

България трябва да изтегли контингента си от Афганистан, ако това направи и САЩ. Това е позицията на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Откриха овъглено тялото на служител в “Траурни дейности”

54-годишен служител на ОП “Траурни дейности” в Пловдив бе открит мъртъв в стая за почивка. По първоначални данни мъжът е получил обгаряния при възпламеняване на газова бутилка.

На 4-ти публично обсъждане на проекта за бюджет на Община Стара Загора за 2019 година

Живко Тодоров отправя покана за участие в общественото обсъждане на Бюджет 2019. Материали за проекта на бюджета на Община Стара Загора за 2019 година са публикувани на интернет страницата на общината.

 Частно общообразователно училище отваря митрополия

Учебната програма ще е тази, която е утвърдена от Министерството на образованието и науката (МОН). Децата ще учат всички предмети. Ще има и вероучение.

Облекчени правила за пенсиониране през 2019 г.

Отпада изискването да се взема доходът за избрани от пенсиониращия се три поредни години за периода преди 1997 г. Според експерти промяната ще се отрази положително на повечето хора, защото кандидат пенсионерите през 2019 г. по онова време са били на стартови позиции на работните си места и повечето от тях са получавали по-нисък осигурителен доход спрямо средномесечния за страната.

Новата атракция в Старозагорския зоопарк предизвиква голям интерес

Бял бенгалски тигър е най-новата атракция в Старозагорския зоопарк. Друг в България няма и очаквано предизвиква голям интерес сред посетителите.

Младежът, убил баща си, действал при неизбежна самоотбрана

Адвокатът на момчето Юлиян Георгиев категорично заяви, че Владислав е действал при неизбежна самоотбрана. Делото за мярката за неотклонение се гледаше при закрити врати заради възрастта на момчето.

 


image0 (9K)