Акценти на ЗАРАТА на 3 август 2019 година

Градушка във Врачанско, буря помете Кърджали

Градушка се изсипа във Врачанско. Силна буря се изви и в Кърджали, придружена с градушка с големината на грахово зърно, предава бТВ. Бурята в София вчера взе и жертва. 55-годишен мъж бе ударен от клон на паднало дърво и почина на място. Днес отново за кратко столицата бе връхлетяна от бурен вятър и силен дъжд.

Мълния уби мъж, жена му бере душа

Мъж загина, а жена е в тежко състояние след силната буря, която премина над страната тази нощ. Инцидентът е станал край езеро в Долни Богров. Сигналът за бедстващи хора в Долни Богров е получен късно снощи, като две линейки са тръгнали веднага към мястото – едно от езерата в близост до селото.

Кристалина Георгиева е кандидатът на ЕС за шеф на МВФ

Кристалина Георгиева събра в драматични гласувания и консултации днес достатъчно подкрепа от страните в ЕС, за да бъде предложена за следващ ръководител на Международния валутен фонд, съобщи “Ройтерс”.

Борисов обеща компенсиране на свиневъдите с 300 лева на двор

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че свиневъдите ще бъдат компенсирани, информира Нова телевизия. Той обеща по време на срещата с кметовете от област Пазарджик. 75% от компенсацията ще дойде от Брюксел, а останалото от държавата. Субсидията ще бъде в размер на 300 лева на двор.

Борисов се подигравал с тревогите на българите и ги противопоставял, смята Нинова

“Социалната цена от бездействието на правителството ще е висока и се измерва в загуби за икономиката, ръст на цените и загуба на работни места. Борисов се интересува единствено за собственото си оцеляване. Ние всички трябва да се интересуваме от справедливост за хората, на които им се отнема зимнината, през спасяване на свиневъдството в България до понасяне на отговорност от виновните. В такива кризи трябва да бъдем единни, за да ги преодолеем по-бързо и да не ги допускаме повече.” Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук.

194 арестувани на протестен митинг в центъра на Москва

Руската полиция е задържала 194 души в центъра на Москва при неразрешен опозиционен протест днес, съобщи независимата мониторингова организация “ОВД-инфо”, цитирана от Ройтерс.

САЩ и талибаните в преговори за Афганистан

САЩ и талибаните в Афганистан подновиха мирните преговори в Доха, предава Франс прес, като цитира източници на талибаните. Разговорите трябва да сложат край на близо 18-годишната война в Афганистан.

Берлин под вода! Обявиха извънредно положение

Извънредно положение бе въведено в Берлин след проливни дъждове снощи, съобщава радио Берлин-Бранденбург. Заради разразилата се буря спасителни екипи са се отзовали на над 150 сигнала за паднали дървета, наводнени мазета и запушени шахти. Наводнена бе дори сградата на пожарната в германската столица.

БМВ с пиян зад волана уби таксиметров шофьор в Пловдив

При пътнотранспортното произшествие на място е загинал 60-годишният шофьор на таксиметров автомобил “Дачия”. БМВ-то е било управлявано от 23-годишен шофьор, а с него е имало и пътник на 21 години.

Бургазлия смаза от бой майка си, полицаи спасиха живота й

Бургазлия с малко име Валентин, на около 30 години, смаза преди минути от бой собствената си майка, предаде Флагман.бг. Екшънът се разиграл около 12:00 ч. днес на ул. „Сливница“ в ж.к. „Възраждане“. Побеснелият млад мъж толкова сериозно започнал да налага майка си, че нещастната жена викала за помощ през прозореца, разказали очевидци.

Ивайла Бакалова обзаведе със силиконови прелести 16-годишната си щерка

Рая вече разхожда набъбнал силиконов бюст, пише Lupa.bg, потвърдено от ЗАРАТА. Само допреди няколко месеца момичето бе плоско, но „грешката” вече е поправена. Последните фотоси на Рая го доказват. На кадър по бански ясно си личат прелестите й.

Опаааа… Изпускаме и неустоимата Натали от бТВ!

Доскоро красавицата ежедневно представяше прогнозата за времето по Би Ти Ви, но сега дойде и нейният ред да почива. Тя замина с гаджето си Доан Хасан за Санторини и цяла седмица ще се наслаждава на красивия гръцки остров.

Алекс Раева кръсти бебето на покойния си баща

Алекс Раева избрала името на момиченцето много преди неговото раждане. Решила да го кръсти на баща си Илия, когото загуби през 2017 г., съобщава 24 часа. Певицата ревностно пази в тайна кой е таткото на първородното й дете. Знае се само, че е от Благоевград и са заедно от две години.

Внукът на Николай Гяуров вдигна сватба на яхта в Гърция

Внукът на оперната легенда Николай Гяуров – актьорът Мартин Гяуров, се ожени за колежката си Йоанна Темелкова, разбра ЗАРАТА. Двамата си казаха „да“ в Гърция, а щастливият повод беше отбелязан с парти на яхта в морето. Хубавата новина съобщи Темелкова в социалните мрежи.

Плевнелиев най-сетне събра челядта си под един покрив

Батковците Асен и Павел вече напълно са приели новата половинка на баща си и по никакъв начин не се разграничават от малкото си братче, което през октомври ще стане на годинка. Пълната хармония в семейство Плевнелиеви се потвърждава и от снимка, публикувана от Асен. На кадъра е малкият Йоан, който си играе с празно кенче бира, писа „Галерия“.

Гала и Стефан с инфарктен полет до Малдивите

Машината се приводни направо пред плажа, порейки вълните, а Гала бе сериозно притеснена от необичайното предвижване. Телевизионерката и мъжът й обаче се отърваха само с притока на повече адреналин и успяха и да покажат прекрасния остров, на който ще си почиват. Те не разкриват точното си местонахождение, но очевидно са на Малдивите.

Хороскопът ви за 4 август вече е тук

Много настоятелни в своите идеи и желания ще бъдат представителите на Козирог, Телец или Дева, които са членове на вашето семейство. Притесненията, които ще възникнат около ваш родственик ще са краткотрайни и вероятно свързани с прибързана паника при неясни обстоятелства.

 


image0 (9K)