Акценти на ЗАРАТА на 29 януари 2019 година

Имуществени режими за международните двойки: от днес в 18 държави членки се прилагат нови правила

От днес започват да се прилагат регламентите на ЕС за изясняване на правилата, приложими към имуществения режим на международните брачни двойки или регистрирани партньорства. С тях се установяват ясни правила при развод или смърт и ще се сложи край на паралелните и евентуално противоречащи си производства в различни държави членки.

Илиян Василев: “Президентът Румен Радев директно обвинява в корупция американското правителство”

“Той е държавен глава на страна членка на НАТО, в която най-важният ни съюзник са САЩ, чието правителство от днес според Радев е корумпиращо. Както и да гледам това си е основание за импийчмънт. Или го доказва или да бъде така добър сам да напусне за да спести процедурата.”

Суперкамерите на КАТ се оказаха “слепи” за коли на институциите

В над 15 000 от случаите ченгетата получили сигнал, че колата край тях е без „Гражданска отговорност“. При повторна проверка от служителите на Пътна полиция на бюро се оказало, че в 90% от случаите автомобилите си имат валидна задължителна застраховка.

Един месец недостигащ осигурителен стаж за пенсия ще струва 110,88 лева

Осигурителен стаж от НОИ могат за купуват както хората с недостигащи до 5 години, така и завършилите висше, полувисше образование и докторантите за периода на обучение. Сумата е обвързана към минималния осигурителен доход за самоосигуряващите се лица. От началото на тази година той е 560 лева.

Да помогнем на Ивелина! Шансът е на нейна страна

ЗОВ ЗА ПОМОЩ!!!СПОДЕЛЕТЕ!!! Здравейте добродеятели ❤, Ивето е на крачка да победи ужасната болест…но има нужда от нас!

Учени: Безсънието е опасно за здравето ни, влияе на нашето ДНК

Лишаването от сън влияе на здравето ни на генетично равнище, откриха учени от Хонконгския университет.

Информация от РЗИ-Стара Загора: Отива ли си грипът?

През 4-та седмица на 2019 г. са регистрирани общо 313 случая на ОРЗ, при 423 за предходната седмица, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Стара Загора. Заболеваемост – 229,62/000

20-години от създаването на Областна администрация с административен център Стара Загора

По повод 20-годишнината от създаването на Областна администрация с административен център Стара Загора днес в Областна администрация гостуваха ученици от основни и средни училища от 10 общини на Старозагорска област.

 


image0 (9K)