Акценти на ЗАРАТА на 29 септември

400 българи бедстваха на турската граница, кошмарът приключи

По информация на турските гранични власти, потвърдена и от посещение на дипломатически служител от Генералното ни консулство в Одрин, на 29 септември 2019 г. ситуацията с трафика на ГКПП ,,Дерекьой –Малко Търново‘‘ и „Хамзабейли-Лесово“ към входа за България бе усложнена поради срив в системата за обработка на документи на турските гранични пунктове.

Шофьор без книжка уби 19-годишен в Пловдив

Катастрофа с жертва е станала тази нощ в Пловдив. Към 2 часа на телефон 112 е подаден сигнал за блъснал се в стълб Опел край кръстовище между бул. “Марица” и бул. “Източен”. С колата се придвижвали три 19-годишни момчета. На място загинал единият пътник.

Втори труп на младеж от мелето в Пловдив откриха в река Марица

Освен младият мъж, който е бил на задната седалка на колата-ковчег, при силния сблъсък в електрическия стълб е изхвръкнало тялото на друг младеж. Трупът е би открит преди малко в река Марица, съобщиха източници. Така става ясно, че в автомобила са пътували не трима, а четирима младежи и жертвите стават две.

Внимание! Промени в движението на 14 влака по различни направления в България

С цел да се освободи достатъчен ресурс за обслужване на основните бързи влакове, които пътуват по дългите дестинации, БДЖ въвежда промени в движението на пътнически влакове, които се ползват от малко пътници. Пълен списък с промените.

Кола на разследващ полицай избухна в пламъци

Подпалена е кола на разследващ полицай в София, съобщава Нова тв. Щетите са материални, подпалването е станало около 5 часа тази сутрин, докато колата е паркирана пред входа на блока на собствениците – мъж и жена, служители в системата на МВР.

Консерваторите на Себастиан Курц печелят парламентарните избори в Австрия

Консервативната Австрийска народна партия на бившия канцлер Себастиан Курц печели убедително произведените днес предсрочни парламентарни избори в Австрия с 37 процента от гласовете. Това сочат резултатите при преброени 46 процента от подадените бюлетини, съобщи националната информационна агенция АПА, цитирана от ТАСС.

Застрелян е дългогодишен бодигард на саудитския крал

Държавните медии не предоставят подробности за спора, който предизвика стрелбата в събота вечерта срещу генерал-майор Абдул Азиз ал-Фам, който по това време е в дома на друг приятел, на няколко километра северно от двореца където царят обикновено прекарва голяма част от лятото.

Кво ши праим ся?

Кво ши праим ся?  Този въпрос трябва да си го зададат онези световни личности, които побързаха да се сприятелят с Грета.    Имена от световен, ама наистина световен мащаб. Като Барак Обама, Шварценегер и дори самият Папа. И като гледам всеобщата радост и умиление около въпросите, които тя задава пред обществото, се сетих за една случка от моето детство.

Шапки долу! Човещината, която разтърси цял свят!

Бегачът на дълги разстояния Джонатан Бъсби от Аруба изпадна в криза метри преди финала в сериите на 5000 метра, но тук се появи негов съперник на пистата – Брайма Сункар Дабо (Гвинея-Бисау), който веднага го хвана под ръка и помогна на изтощения атлет да не падне, а на всичкото отгоре и да успее да пресече финалната линия.

Стара Загора – първата спирка на автошествието „Кола на годината“

„С добре дошли посрещаме тази вечер организаторите и екипите на автомобилното шествие за избор на „Кола на годината“, както и всички любопитни старозагорци. Тази инициатива е с подкрепата на кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Признавам, че дълго се колебахме къде точно да позиционираме автомобилите – определено изборът на една от алеите в парк „5-ти октомври“ е удачен. С тези думи зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова уважи 30-те екипа и още толкова автомобили, които са част от автошествието.

Женските грехове, които мъжете не прощават

Има действия на жени, които могат да бъдат причислени към греховете. Поне в главите на мъжете е така. Те не могат да преглътнат редица женски слабости и дори се отблъскват от тях. За силната част на човечеството няма значение дали те самите носят тези отрицателни качества. Но когато става въпрос за нежната половина – това са смъртни грехове.

“Бейби бум”: Родни звезди бременеят една след друга

Явно родните звезди се умориха от излишната суета и известност, затова решиха да свият гнезно и да създадат поколение след себе си. А тепърва се чува и за нови кандидат-родители.

Изнасилвачът от „Откраднат живот” опасно близък със Силвия Петкова

Въпреки че историята, която пресъздават пред камерите, е много драматична, зад кадър двамата си изкарвали изключително весело, което било добре дошло за целия екип.

Зодиите, късметлии в любовта през октомври

Лятото отстъпи място на есента, а с това дойде време и за промяна в живота на някои знаци в зодиака. Докато септември подлага на изпитание много хора, следващият месец ще бъде благоприятен откъм положителни емоции.

Седмичен хороскоп 30 септември – 6 октомври

Насочете вниманието си към хармонизирането на отношенията ви с хора, с които имате ежедневни семейни или професионални контакти.


image0 (9K)