Акценти на ЗАРАТА на 27 януари 2019 година

Отбелязваме Международния ден в памет на жертвите на Холокоста

27 януари е обявен за Международен ден в памет на жертвите на Холокоста с резолюция 60/7 на Общото събрание на ООН от 1 ноември 2005 г. На този ден през 1945 г. са освободени концлагеристите от лагера в Освиенцим (Аушвиц) в Полша.

Кристиан Вигенин: ГЕРБ живее в собствения си измислен свят

ГЕРБ продължава да живее в своя измислен свят, но намалява процентът на хората, които вярват в розовата картина, която ни се предлага от управляващите, това управление е изчерпано, ГЕРБ е доста затворена структура, няма откъде да дойде промяната при тях. Това коментира Кристиан Вигенин от БСП в ефира на БНТ.

Георги Свиленски: Прокуратурата е имала 4 г. да обвини Елена Йончева

„Елена Йончева е депутат от две години, а журналист повече от 20. Обвиняват я за случай от 2013 – 2014 г. Тоест прокуратурата и тези, които подават сигнала, са имали четири години да я обвинят. Ако са имали данни за престъпление, значи те са го прикривали“, каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.

Тома Биков: Ако знае за нарушения, Йончева да сезира прокуратурата, не публиката

„Чувам, че прави някакви разследвания, това е работа на принципа на сайтовете за фалшиви новини. Това не е журналистическо разследване. Журналистическо разследване означава в крайна сметка да отидеш в прокуратурата и да подадеш сигнал. Какви са разкритията за българските пътища, част от някаква престъпна схема без срещу това да са представени нито едно доказателство.“

Антон Тодоров: Нинова иска да командва политически държавното обвинение

Тодоров припомни участие на Корнелия Нинова, от 6 декември 2017 г. в „Здравей България” по Нова телевизия. Червеният лидер директно заевява: “Да ме атакуват, ето, за кой път да кажа – атаките в България не стават с извънреден съд от трибуната на парламента, от студиата в телевизиите. Стават в прокуратура и съд, ако искаме да сме правова държава”.

Австрийският президент атакува САЩ за натиска им върху “Северен поток-2”

Александър Ван дер Белен, федералният президент на Австрия, разкритикува позицията на САЩ по отношение на газопровода „Северен поток-2“, като отбеляза, че Вашингтон се отнася към Евросъюза „като към колония“.

“Червени шалчета” излизат на контрапротест срещу “жълтите жилетки” в Париж

Контрапротест срещу “жълтите жилетки” се организира днес в Париж. Така наречените “червени шалчета” предприемат акция срещу насилието и в защита на френските институции.

10-те неща, които правят жената идеална в очите на мъжа

Известният американски коментатор Гейбриъл Сейриг събра стотици изследвания на учени, свързани с онова, което впечатлява мъжете у нежния пол и сумира 10 най-най-най-неща, будещи вълнение според проучванията.

Ето ги първите участници в “Като две капки вода”

Състезанието за имитатори “Като две капки вода” се завръща напролет в ефира на Нова телевизия, а звездата от „ВИП Брадър” 2018 Папи Ханс заедно с любимото протеже на Криско – Тита са първите сигурни участници, които ще разпишат договори с продуцента Маги Халваджиян


image0 (9K)