Акценти на ЗАРАТА на 27 юли 2019 година

Бургас под блокада! Маскирани обраха заложна къща

Около 14.30 ч. в събота в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение за инцидент, възникнал в заложна къща, разположена на ул. “Въстаническа” в к-с “Меден Рудник”, при който двама маскирани мъже привели в безпомощно състояние 30-годишната служителка и отнели близо 300 грама златни накити.

Мая Манолова била най-подходящият кандидат за кмет на София, според Кирил Добрев

“На тези избори БСП ще успее да извади ново поколение политици, подготвени през последните 3 години. За оставки не мислим, защото знам, че можем да спрем феодалното управление в българските общини”, каза Добрев. Той обясни, че предизвикателствата на местния вот ще бъдат много.  “Ако започнем с машинния вот, тъй като на изборите те се използват, за да стане по-лесно и са изключително важни. Спирането на държавната субсидия също ще бъде на дневен ред”, отбеляза той.

Борисов се появи в Пловдив и извести: Даваме 2 млн. лв. за българските училища в чужбина

“Догодина ще отпуснем минимум 2 милиона лева повече от бюджета за българските училища в чужбина”, заяви министър-председателят на България. „На среща при мен бяха министърът на образованието и външния министър. Радвам се, че те работят в синхрон. Убеден съм, че така ще постигнем по-добри резултати“, добави още Борисов.

Опасност от пожари за областите Плевен и Русе за 28 юли

Такава опасност има и на места в областите Монтана, Плевен, Велико Търново, Разград, Силистра, Добрич, Стара Загора, Хасково, Ямбол и Бургас. Тази степен на предупреждение означава, че има риск за възникване на пожари в местности с гори и храсти. На хората се препоръчва да бъдат внимателни сред природата, да не палят огън на открито, нито да изхвърлят незагасени цигари.

Клон се стовари върху кола, пълна с хора в центъра на Пловдив

Голям клон се е откършил от дърво в центъра на Пловдив и е паднал върху лек автомобил. Инцидентът е станал на улица „Антим I“ непосредствено до частен паркинг.

Тежка катастрофа затвори Маказа, тир се обърна на шосето

Камион с гръцка регистрация е влязъл в насрещното и се е ударил в мантинелата. Катастрофата е станало на територията на Гърция. Движението на моторни превозни средства в участъка по посока България е спряно.

Десетки арестувани на опозиционен протест в Москва

Хиляди руснаци обещаха да излязат на улиците на столицата, след като властите отказаха на опозиционни и независими кандидати да се кандидатират за общински съветници на предстоящите през септември избори. Разследващи извършиха обиск в домовете на някои от дисквалифицираните, а критикът на Кремъл Алексей Навални бе осъден на 30 дни лишаване от свобода заради организирането на протеста.

Ангела Меркел покани Борис Джонсън в Берлин

Германският канцлер Ангела Меркел е провела телефонен разговор с новия британски премиер Борис Джонсън, в рамките на който са обсъдени въпроси от взаимен интерес, а немският лидер е поканила Джонсън да посети Берлин, предава англоезичната редакция на Deutsche Welle, позовавайки се на официална информация.

Бареков щял да се заседи по-дълго в родния Пловдив, какво е намислил пак?

“Обядче във Филибето с домочадието. От есента може би ще се застоя по-дълго в родния ми град…” Това написа бившият евродепутат и тв-бос Николай Бареков под трогателна семейна снимка, публикувана на страницата му във Фейсбук. На фотото политикът журналист е с тримата си по-малки синове и майка им Мария, която на последните кметски избори бе кандидат за кмет на София.

Жената до Борис Джонсън – жертва на сериен изнасилвач

Досега 31-годишната приятелка на новия премиер на Великобритания – Борис Джонсън, умело избягваше светлините на прожекторите. Като партньорка на Джонсън, през последните 18 месеца Кари Саймъндс успяваше да се “скрие” фотографските обективи и да стои настрана от медийното внимание, но сега, когато половинката й има ключова политическа роля, нещата стоят по различен начин. Днес вече ще й бъде далеч по-трудно да запази личното си пространство.

Набедената за гадже на Кобрата 22-годишна мацка: Не съм с него, имам си приятел!

“Оценявам това, че се свързвате с мен, преди да пишете. В статиите, които се изписаха по мой адрес, няма истина. Това, което мога да ви кажа за мен, е, че имам дългогодишен приятел. Той се казва Мартин”, сподели Янкова.

Софи направила черна магия на Гринго

Черна магия за лош късмет е направила Софи Маринова на Гринго преди катастрофата, в която го потрошиха в Германия, пише HotArena. Според хората в родния град на фолк певицата – Етрополе, Софи е пратила на бившия си мъж най-тежки клетви, за които се е сетила, и те вече се сбъдват.

Хороскопът ви за 28 юли вече е тук

Неделя ще бъде благоприятен ден за разговори свързани с финансовите ви дела. Ще обмисляте възможности за нови доходи или за увеличение на печалбите си от дейността, с която сте ангажирани в момента. Неприятностите в дома ви днес ще са свързани с пари, но не бива да се прави драма от тях. Една новина или предложение може да отвори една нова страница в живота ви.

Любовен хороскоп за август: Само хубави емоции за Овена, Близнаци, усмихнете се!

Звездите са ни подготвили палитра от вълнуващи изненади и преживявания! Но какво ще се случва в любовния ни живот през най-горещият месец от годината?


image0 (9K)