Акценти на ЗАРАТА на 27-ми февруари 2019 година

Антоанета Барес: Изтеклата 2018 г. беше най-силната за НКИЗ

През февруари тази година се навършват 10 години от създаването на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД, а проектите й в страната вече са 11. Равносметката за десетгодишната работа на компанията, насочена към привличане на инвеститори и развитие на държавните индустриални зони, е над 820 млн. лв. инвестиции във всички индустриални зони, собственост на дружеството, и над 3000 преки работни места.

Списък със съмнителните бензиностанции ще бъде оповестен днес

Премиерът Бойко Борисов заяви вчера при изнасянето на актуалните данни за сивата икономика в различни сектори на бизнеса. По неговите думи контролът над търговията с горива ще е пълен на всички етапи.

Медицинските сестри от цяла България готвят национален протест

Национален протест готвят медицинските сестри от цялата страна в петък пред Министерство на здравеопазването.

Над 8 000 допълнителни места във влаковете за почивните дни

БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще осигури над 8 000 допълнителни места в съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната. Това се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване през почивните дни по повод националния празник на България – 3-и март.

Викторина “1000 причини да се гордеем, че сме българи” в Стара Загора

По повод националния празник на Република България се организира междуучилищна викторина на тема „1000 причини да се гордеем, че сме българи“. Първа награда осигурява Издателство “Кота” – издател на едноименната енциклопедия.

Старозагорски деца правят мартенички благотворително

Старозагорски деца изработваха днес  мартенички благотворително. Те направиха истински пъстър празник в Културно-информационния център на „Етносвят“.

Министър Петя Аврамова: Ще търсим вариант за изпълнението на разширението на отсечката между АМ „Тракия“ и Стара Загора

Регионалното развитие във фокуса на гражданския диалог „Европа в нашия дом” в Стара Загора. В събитието участие взеха Петя Аврамова – министър на регионалното развитие и благоустройството, Андрей Новаков – евродепутат от ЕНП/ГЕРБ, Емил Христов общински ръководител на ГЕРБ и зам.-председател на Народното събрание, Пламен Йорданов – областен координатор на партията, народните представители Борис Кърчев и Радостин Танев.

В Общински съвет, Стара Загора ще бъде внесено предложение за насърчаване на образована раждаемост

Предложението на Патриотите е за осигуряване на помощ на млади семейства при раждането им на първо, второ или трето дете, като условието е родителите да имат минимум завършено средно образование, като за родители с по-висока степен на образование еднократната помощ ще бъде в по-голям размер.

Очни лекари от Стара Загора с безплатни прегледи за глаукома

Очни лекари от Стара Загора се включват в отбелязването на Световната седмица за борба с глаукомата, която тази година е от 11 до 16 март. Това е времето, в което специалисти-офталмолози от целия свят обединяват усилията си в борбата с това коварно заболяване, което води до необратима слепота.

 


image0 (9K)