Акценти на ЗАРАТА на 25 януари 2019 година

Ученички пребиха момиче пред голям мол, никой не ги спря

Девет ученички – на възраст между 13 и 15 години, са организирали побой над друго момиче пред столичен мол на 22 януари. Те организирали нападението чрез съобщения в социалните мрежи и се уговорили да заснемат престъпното деяние с телефоните си.

По-високи глоби за джигитите и още ограничения за новите шофьори

Нов шофьор, взел книжка за категория В или В1, през първите шест месеца ще има право да кара кола с мощност до 50 kW (67 конски сили). А по-мощен автомобил – само с придружител, притежаващ съответното свидетелство от най-малко 5 години. Придружителят трябва да не е пил и да не се е дрогирал, както и да не му е отнемана книжката през последните 5 години. Новият шофьор няма право да вози пътници освен придружителя между 22 ч. и 6 ч.

КНСБ: 2410 лв. са нужни за издръжката на четиричленно семейство

Средствата покриват разходите за храна, образование, транспорт, здравеопазване, жилище, почивка. Осредненият размер за издръжката на живота на едно лице е в размер на 602.52 лв. Средната работна заплата за страната представлява 71.9% от необходимия размер за издръжка на живота. Пламен Димитров заяви, че нетното трудово възнаграждение е по-ниско с около 28% от средните стойности, необходими за издръжката на живот.

Гръм и мълнии в парламента! Нинова ще сваля “режима на Борисов”, ГЕРБ скачат като ужилени

Нинова обвини управляващите, че погазват разделението на властите и използват съдебната власт за политическа. По думите й пет години никой не бил чувал името на Елена Йончева около разследването за фалиралата КТБ, а изведнъж въпросът излязъл на дневен ред, защото процесът бил политически, а не наказателен.

Йончева плаши с ново разследване: Тепърва много неща ще покажа!

“Ако някога в живота си съм правила нещо нередно, с какъв акъл ще тръгна да правя разследване за всички корупционни схеми в България, да събирам документи, да сигнализирам прокуратурата? Как го прави човек, ако е извършил нещо нередно”, казва Йончева в интервю за Медиапул.

Изграждат единствен в региона Дом за хора с деменция

Разкриването на такъв вид център ще бъде нова социална услуга, предоставяна единствено на територията на общината Казанлък от целия Югоизточен регион, в който влизат, освен Стара Загора, областите Бургас, Сливен и Ямбол. Изпълнението на проекта ще създаде подходяща социална инфраструктура както за хора, страдащи от различни форми на деменция, така и за техните близки.

Грипната епидемия настъпва

От понеделник (28 януари) и в София-град ще бъде обявена грипна ваканция за учениците. Това съобщиха от Столичната районна здравна инспекция. Освен за столицата, грипна епидемия се обявява за областите Благоевград и Кюстендил.

Историческо! Гръцкият парламент одобри договора за името Република Северна Македония

Ратификацията е победа за премиера Алексис Ципрас и решава 27-годишен спор между двете държави Вотът отваря пътя към НАТО и ЕС на бившата югославска република, чието ново име става Република Северна Македония Ратификацията на договора бе одобрена със 153 гласа в 300-местния парламент.

Дъщерята на Ласкин учи медицина, посвещава всяко свое постижение на баща си

Голямата дъщеря на покойния Иван Ласкин от брака му с актрисата Мирослава Гоговска преживява загубата на татко си далеч от камерите. Люба присъстваше на опелото на баща си, но запази самообладание и не пожела  да коментира нито дума. Единственото, което девойката сподели, е, че от тук нататък ще посвещава всяко свое постижение на него.


image0 (9K)