Акценти на ЗАРАТА на 25 август 2019 година

Десетки почетоха паметта на 20-те загинали в касапницата край Своге

Една година след тежката катастрофа с автобус, отнела живота на 20 души, десетки близки и роднини на жертвите се събраха на фаталната отсечка от пътя за Своге. Свещеник освети паметната плоча с имената на трагично загиналите, която е поставена точно там, където превозното средство излиза от пътя, преди да падне в близкото дере.

Два дни благородна надпревара и веселие на събора „Богородична стъпка`2019“

Наградата на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров за цялостно представяне на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка`2019“ бе присъдена на групата от Народно читалище „Пробуда 1927” от с. Бозвелийско, община Провадия. В продължение на два дни над 4000 участници от цялата страна показаха неподправеното очарование на българския фолклор. Хилядите гости от близо и далеч се насладиха на автентичния бит и култура на българина.

Скоротечен рак отнесе най-тайнствената и недосегаема фигура на закона в Бургаско

Едва на 53-години в Айтос е починал от скоротечно злокачествено заболяване някогашният бивш спецполицай №1 в Бургаска област, бодигард, съдия и адвокат – Георги Габровски. За това съобщиха негови близки приятели, покрусени от загубата на най-мистериозната и считана за недосегаема от закона фигура в Бургаска област.

Бегълците от старозагорския затвор имали мобилни телефони, можели да говорят свободно

„В общежитията от открит тип в цяла България телефоните са разрешени. Всеки един затворник може да говори свободно. Нямаме право да ги подслушваме. Преди беше по-различно. Сега моделът е либерализиран. Много по-трудно може да добием информация за техни бъдещи действия”, заяви Димитров.

Екоминистърът: В село Атия няма да има депо за опасни отпадъци

“Тук няма да има депо за опасни отпадъци, а площадка за временно съхранение на стари електроуреди, батерии и лекарства с изтекъл срок на годност. Това е по-безопасно, отколкото тези неща да стоят по домовете ви”. Това заяви министърът на околната среда Нино Димов, за да успокои стотината протестиращи от созополското село Атия. Повече от час те го чакаха на отбивката на селото по пътя Бургас-Созопол, съобщава “24 часа”.

Разложеният труп във врачански блок е на служител на известна фирма

60-годишният Милчо Х. имал здравословни проблеми, признават комшиите, които повикали към обяд днес полиция заради разнасящата се смрад от апартамента на мъжа. След като опитали да влязат, но не успели, ченгетата разбили входната врата на 3-стайното жилище, където попаднали на бездиханния труп на собственика.

Страните от Г-7 смятат, че е „твърде рано“ да върнат Русия

„Лидерите от Г-7 подкрепят подсилването на сътрудничеството с Русия във връзка с текущите кризи, но е твърде рано за реинтеграция“, заяви източникът, който пожела да остане анонимен. Русия беше изключена от Г-8 през 2014 г., след като присъедини от Украйна полуостров Крим, политически ход, което международната общност отказа да признае.

Полицията разследва убийството на бивш грузински командос в Берлин

Силите на реда са арестували 49-годишен гражданин на руската република Чечения, за когото се смята, че е стрелял по бившия командос в парка „Клайнер Тиргартен“ в германската столица.

Бивш щатски конгресмен е обвинен в изнасилване на тийнейджър

В. “Ню Йорк пост” съобщи, че 76-годишният Акерман вероятно е злоупотребил със 17-годишно момче, когато е бил директор на лагера Тен майл ривър (Ten Mile River Camp) близо до Нароусбърг, според документи, подадени в щатския Върховен съд.

Общината в Прага отказа да почисти надраскан съветски паметник

Паметникът на съветския маршал Иван Конев в Прага е бил надраскан и залят с боя в деня, в който се навършиха 51 години от нахлуването на войските на Варшавския договор, предвождани от СССР. Статуята е залята с червена боя, а в основата й е изписано: „Не на кървавия маршал! Няма да забравим!“

Суперталант от Пловдив е световна сила в плуването

16-годишен суперталант от Пловдив твори истински чудеса в плуването. Йосиф Миладинов чупи рекорд след рекорд и се превърна най-младият ни олимпиец в историята на този спорт. На световното за юноши и девойки в Будапеща пловдивчанинът спечели квота за Токио 2020, след като на 100 метра бътерфлай постигна умопомрачителните 51.91 секунди. Това бе покрит норматив А за олимпиадата, който е 51.96, и национален рекорд. Миладинов се превърна в първият българин, слязъл под границата на 52 секунди в тази дисциплина.

Oще едно знаково предаване вън от ефира на БНТ

Знaкoво прeдaвaне нa БНТ вън oт eфира. Нoвият дирeктoр нa държaвнaтa мeдия Eмил Кoшлукoв e прeкрaтил дoгoвoрa нa “Пиaнo бaр “Нoщни птици”, кoeтo oт гoдини ce излъчвaшe в пeтъчнaтa вeчeр пo кaнaлa. Ocвoбoдeнa e вoдeщaтa Иcкрa Aнгeлoвa, кaктo и цeлия eкип нa прeдaвaнeтo. Шoутo e билo външнa прoдукция, a бюджeтa нe e бил oт нaй-виcoкитe.

Алекс Сърчаджиева в компанията на тайнствен мъж

Актрисата, която преди 7 месеца загуби съпруга си Иван Ласкин и се опитва по всякакъв начин да не дава израз на болката, която сковава душата й, вече има нова компания.

Хороскопът ви за 26 август вече е тук

Ако имате партньор роден под знака на Близнаци, Везни или Водолей, ще има с какво да запомните този ден. Не се страхувайте от промените и от новите задачи, които ще възникнат в работата или в семейството ви. Тяхното развитие ще бъде благоприятно за вас. Може да проведете срещи или да посетите институции за уреждане на ваши финансови дела.

Седмичен хороскоп за 26 август-1 септември

Ако сте родени под знака на Дева, през тази седмица ви предстоят контакти и срещи с хора, които ще ангажират вниманието ви със собствените си проблеми. Мнозина ще разчитат на вас за помощ или подкрепа. През седмицата може да получите новина свързана с раждането на дете или с бъдещо майчинство.


image0 (9K)