Акценти на ЗАРАТА на 24 октомври 2019 година

ВСС избра Иван Гешев за главен прокурор

10 часа продължи изслушването на кандидата за наследник на Сотир Цацаров и изказванията на членовете на ВСС след това. Гешев е избран след явно електронно гласуване с гласовете на 20 от членовете на ВСС. Четирима бяха против.

КЗК спря “Еврохолд” в сделката за ЧЕЗ

С Решение №1169 от 24.10.2019 г. Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) забрани концентрацията между предприятия, която ще се осъществи чрез придобиване на непряк едноличен контрол от страна на „Еврохолд България“ АД върху предприятията на ЧЕЗ в България.

Д-р Мариус Кирков, кандидат за общински съветник на “БСП за България”: “Лекари му трябват на Общинския съвет. Има какво да се лекува”

Д-р Мариус Кирков е неврохирург. Потомствен медик. Баща му е лицево-челюстен хирург, майка му – първата жена – неврохирург у нас.

Дама на 105 години и мъж на 104 години са най-възрастните гласоподаватели в Стара Загора

Това сочи справката на Дирекция „Гражданско състояние“ на Община Стара Загора към днешна дата. Избирателните секции на територията на общината са 208, като в града – 149, и в селата – 54. Секциите в специализирани институции са 4, а 1 е подвижната избирателна кутия.

Свещеноиконом Евгений Димитров бе награден с орден „Св. Прпмчк. Игнатий Старозагорски“ I-ва степен

Високото отличие той получи след отслужването на Божествена св. Литургия в храм „Св. Троица“, която бе оглавена от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. „По случай юбилейната Ви годишнина, молитвено благопожелаваме, Бог да Ви дарува крепко здраве, дългоденствие, духовни сили и доброплодни успехи в отговорното Ви свещеническо служение. Дните отминават, годините отлитат, но кротостта и праведните дела на един човек, ни учи ап. Павел, трябва да бъдат достояние на всички. Затова, днес, присъствайки на Вашия рожден ден няма по-добър момент от този, да не споделим радостта си от това, че виждаме Вашата кротост и добри дела и благодарим на Бог за това.

Китайци са 39-тимата мъртви в камиона в Есекс

Полицията продължава да разпитва шофьора на камиона, 25-годишния Мо Робинсън от Северна Ирландия, който беше арестуван по подозрение в убийство. Полицаи в Северна Ирландия са извършили обиски в две къщи и се работи по идентифицирането на „организирани престъпни групи, които може да са замесени“.

36-годишен старозагорец изнасили жена и заплаши детето й

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.А., на 36 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 19.10.2019 г., в гр. Стара Загора, се съвкупил с лице от женски пол – 31-годишна жена, като я принудил към това със сила и заплашване, като деянието представлява опасен рецидив. Това съобщиха от Прокуратурата.

Зловещо! Човешки останки са открити в Горна Оряховица

Намериха човешки останки пред бившия домостроителен завод в Горна Оряховица, съобщиха от полицията във Велико Търново.

Шеф Манчев заряза любовницата, която го разведе и му роди син

От няколко седмици шеф Манчев живее отделно от красивата мениджърка, която в края на юли го дари със син Александър. „Магьосникът в кухнята се оказа и плейбой – взе си апартамент в „Бояна”, но живее сам, без Цветомила”, коментира близка приятелка на кулинаря, превърнал се в цербер за мърлявите ресторантьори от риалитито „Кошмари в кухнята”.

Мая след Магапаса – за любовта и живота във Лас Вегас

Днес, след повече от 13 години мълчание, някогашната суперзвезда дава първото си телевизионно интервю. След години на спекулации и куп сюжети в жълтата преса, Мая говори за изборите без компромиси и доказва, че в поп фолка има и хора, които не са готови на всичко в името на парите и славата. Интервюто с Мая Делчева е разказът на една майка, която заради бъдещето на дъщеря си, оставя без шум егото си в България. Стъпвайки на американска земя тя се превръща в един от милионите емигранти, търсещи ново начало.

Есма султан няма как да стои само в покоите си, тя триумфално пак е на трона в “Завинаги”

След настояването на Есма Сюрея да я изкъпе ритуално, както повелява традицията, снахата, макар и неохотно, се съгласява.

Хороскопът ви за 25 октомври вече е тук

В този ден ще преживеете важно събитие с човек, роден под знака на Козирог, Телец или Дева, което може да е свързано с промяна в живота на тази личност. Ще имате трудна комуникация с хора, родени под знака на Близнаци, Везни или Водолей. Не са изключени неприятни конфликти с тях.


image0 (9K)