Акценти на ЗАРАТА на 23 януари 2019 година

Евгени СПИРОВ, политолог, бизнесмен: “Бомбата” в обществото ни е заложена още в средата на 80-те години

Според мен няма човек в България, който да се занимава с бизнес и да се чувства добре, освен, ако не е част от олигархията, от групата с държавните поръчки.  Усещането е за зверска несправедливост и липса на сигурност.

Моят работодател“ е институцията с най-голямо доверие в света

23 януари 2019, Ню Йорк – Водещата глобална компания за комуникационен маркетинг Edelman разпространи резултатите от годишното си проучване на доверието Edelman Trust Barometer 2019. Те разкриват дълбоки промени в нивата на доверие в света, като „моят работодател“ (75%) се превръща в институцията с най-голямо доверие и е значително по-напред от неправителствения сектор (57%), бизнеса (56%), правителството (48%) и медиите (47%).

Законът за горивата се отлага с 6 месеца

Отлагането е предложено от Министерския съвет заради протестите в края на миналата година. Те бяха организирани от “малките” търговци на горива. Те твърдят, че не могат да отговорят на залаганите високи финансови изисквания – да плащат 20 000 лева за регистрация на фирмите си и още 20 000 банкова гаранция, а продавачите на бутилирана газ се обявиха срещу изискването да имат на склад 10 000 оборотни бутилки.

Клуб на работодателя-Стара Загора ще връчи наградите за бизнес на 25-ти януари

В духа на 15 – годишната традиция и утвърдения Празник на бизнеса, Клуб на работодателя – Стара Загора, ще връчи на официална церемония наградите в годишния приз за  „Най-добра фирма – 2018 година“ в 5 категории:

Аnаtоvа атакува компютрите и иска откуп. Създаден е от киберпрестъпници на ниво, според МсАfее

Cпeциaлиcти oт aмepиĸaнcĸaтa ĸoмпaния зa инфopмaциoннa и интepнeт зaщитa МсАfее aлapмиpaxa зa paзпpocтpaнeниeтo нa нoвo ceмйcтвo paнcъмyep.

МВР със серия показни акции за борба срещу престъпността

Спецпрокуратурата и дирекцията “Вътрешна сигурност” в МВР нахлуха в столичното 4-то РПУ и арестуваха петима служители от сектор “Икономическа полиция”.

Грипът взе още една жертва у нас

Мъж на 62 години е починал в Пазарджишката многопрофилна болница след белодробно усложнение от остро респираторно заболяване. Това е шестият смъртен случай от началото на грипната епидемията. Вчера почина 43-годишен мъж. Двама души са в критично състояние. Лекарите са успели да спасят живота на 27-годишен мъж, който е бил с двустранна бронхопневмония.

 


image0 (9K)