Акценти на ЗАРАТА на 23 ноември 2019 година

Досадно или не – ще ви го напомня!

Колоритно, “дъждовно” и от първо лице читател на ЗАРАТА призовава: Хора, НЕ СМЕ БЕЗСМЪРТНИ!!! Нито аз, нито вие. В слабоосветените ни улици е почти невъзможно да ви видя, особено като вали. Асфалтът е мокър, спирачният път е по-дълъг. Моля ви, грижете се и вие за себе си. Тази картинка е стара, но златна. Помислете върху нея. МОЛЯ ВИ!

Тръмп ще разговаря с Борисов за корупцията в България

Акцент в разговорите между Тръмп и Борисов ще бъдат и възможностите за участие на американски компании в енергийния сектор. По време на брифинга бе коментирана и широкоразпространената корупция в България. Именно корупцията бе посочена като пречка за икономическия и демократическия растеж. Стана ясно, че Тръмп ще наблегне и на тази тема. „Търсим допълнителни начини за работа с Българя, особено с българските пазители на реда, за да можем да предоставим методи за борба с корупцията и за укрепим господството на закона,“. Това заяви официално високопоставено лице по повод визитата на премиера Бойко Борисов във Вашингтон, съобщава БНР. Борисов ще гостува на президента Доналд Тръмп в понеделник.

Анастасия Мозер: Борисов няма алтернатива, но трябва да се научи да бъде малко по-сговорчив

„В Америка бият малко повече през пръстите, когато хванат някой за корупция. А тук, Вие знаете, корупция има, но много малко хора са истински наказани. Затова сега се надявам Комисията, че ще започне да си върши работата. Но това са неща, които правителството трябва да се занимае сериозно, защото откога ги гонят тези кредитни милионери и други, но все още никой не е попаднал, където му е мястото. И пак да спомена, че за мен единственото нещо, което може да компрометира демокрацията, е корупцията. И също така в България все още няма абсолютно независима съдебна власт, което също е голям проблем, защото без това няма и демокрация“, заяви Анастасия Мозер.

Държавният департамент на САЩ разтревожен от “руска намеса” в Сърбия

„Загрижени сме за съобщенията за руска намеса в Сърбия. САЩ подкрепят усилията на Сърбия да разследва инцидента и призовават правителството да понесе отговорността за тези незаконни дейности в съответствие с принципа на правовата държава”, заяви говорител на американския Държавен департамент, съобщава македонската редакция на Радио “Свободна Европа”, цитира Агенция „Фокус“.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвинен в корупция!

Израелската върховна прокуратура повдигна обвинения срещу премиера на страната Бенямин Нетаняху за корупция, съобщиха световните медии. Това е най-сериозната криза в кариерата на Нетаняху, който управлява Израел без прекъсване от 2009 г. Тя идва в момент на политическа безизходица в страната. Тази година на два пъти бяха проведени избори, но и след втория още не може да се състави правителство.

Откъснат далак след бой между приятели. Присъдата: година условно

Една година условно с 2-годишен изпитателен срок. Това присъди Районният съд в Пловдив на ученика Любомир, който преди 2 години преби свой връстник. Вследствие на побоя жертвата останал без далак.

Нелина Факлиска е прегазеното българче на пешеходна пътека в Кипър

Родената в Кипър в българско семейство 10-годишна Нелина Факлиска е починалото дете в болница в град Пафос, след като бе ударено от автомобил на ул. “Тасос Пападопулос”, съобщи Reporter. Както ЗАРАТА писа, това станало пред дядо й, който я съпровождал всеки ден до тази пресечка. Според говорителя на местната полиция Михалис Йоану тя била блъсната към 14 ч. местно време в петък от кола, зад чийто волан била 70-годишна водачка, която впоследствие изпаднала в шок.

Най-жежката полицайка у нас се даде!

26-годишната Йоана Петрова, която бори престъпността във Враца се омъжи за дългогодишния си приятел Мартин. Тържеството се състоя преди дни в София, а роклята на булката е повече от скромна.

Нашенци завлякоха Енрике Иглесиас!

Това се случва след като агенцията представляваща Енрике, “Криейтив артистс”, обяви, че българският промоутър не е спазил договорите нито финансово, нито организационно и заради това концертите на Иглесиас в тези градове са отменени.

Силвия с разбито сърце заради Сами

Цял месец Силвия Митева плакала за своя любим Сами Хоссни, след като напуснала „Фермата“. Извън стопанството блондинката разбрала подробности около мускулестия мачо и приятелката му Мила, след което станало ясно, че между нея и Сами не може да има нищо.

Хороскопът ви за 24 ноември вече е тук

Ще съумеете да разрешите битови проблеми, използвайки дипломатичност в действията си, нагаждайки се към настроенията на хората около вас или намирайки точния човек, който да направи необходимия ремонт.


image0 (9K)