Акценти на ЗАРАТА на 22 декември 2019 година

“Ню Йорк таймс”: Как отравяне в България разкри руски убийци в Европа

Американският в. “Ню Йорк таймс” помества днес в онлайн изданието си обширен материал на Майкъл Шуирц, озаглавен “Как отравяне в България разкри руски убийци в Европа”, предаде Нова.тв

Слабаков за пиянската изцепка на Джамбазки: Не смятам, че депутатът трябва да е светъл пример

“Депутатите не са светци. Това са хора и който е сбъркал ще си понесе наказанието. Това заяви в ефира на “Събуди се” относно залавянето на колегата му и евродепутат Ангел Джамбазки режисьорът Андрей Слабаков. “Не смятам, че депутатът трябва да е светъл пример. Той трябва да изразява своето мнение и това на избирателите си. Ако грешката стане системна, тогава значи има проблем”, заяви той.

Арестуваната като мафиотка в Италия Живка била “маша” на свирепа банда

Според събраните от магистратите доказателства тридесет и осем годишната Димитрова на практика била подставено лице на колещата и бесещата в района мафиотска структура, която била действителният собственик на кръчмето. Това разкри разследващият репортер от излизащия в Катадзаро вестник “Ла газета дел Суд” Франческо Раниери. Той бе един от първите италиански журналисти, които информираха за акцията на силите на реда “Ринашита Скот”, при която бяха арестъвани 334 “ндрангетисти”.

Най-хубавия подарък за Рождество си направиха децата от СУ „Христо Смирненски“

В навечерието на светлия християнски празник Рождество Христова ученици от втори и трети клас на Средно училище „Христо Смирненски“, Стара Загора си направиха подарък.

Лавров: Русия няма да влоши отношенията си с Китай, само за да зарадва САЩ

Темата за отношенията между Москва и Пекин е била засегната в разговор с президента на САЩ Доналд Тръмп на 10 декември във Вашингтон. „Няма да влошим отношенията си с Китай, само за да зарадваме американците“, подчерта Лавров. „Но самата идея, че трябва да постигнем целите си чрез положително развитие на сътрудничеството, а не чрез санкции и ултиматуми, заслужава поне признание”, добави руският външен министър.

Бяс ли беше това? За хилядите, които през 1989 не искаха мюсюлманите да имат права

На 29 декември 1989 г. пленум на ЦК на БКП обяви връщането на насилствено отнетите имена на турците и мюсюлманите в България (в документите на пленума формулата е подсказана от османиста Страшимир Димитров: „тюркоезично и мюсюлманско население“). Провежданата от авторитарния режим на Тодор Живков политика беше обявена за „груба политическа грешка“, при която са били извършени „извращения на конституционни права на български граждани“. Разрешаваше се използването на майчин език „в битовото общуване“.

Вдигат с по 1000 лв. заплатите в БНБ, управителят ще прибира близо 18 бона на месец

Срещу 17 888 лв. на месец ще се разписва догодина управителят на БНБ. Сумата е с около 1000 лв. повече от тазгодишните 16 849 лв. Това е записано в бюджета на централната банка за 2020 г., внесен в парламента и обявен на сайта на институцията.

Стотици деца са сексуално насилвани от мексикански свещеници

Основателят на Легионерите на Христос, Марсиал Масиел, малтретирал сексуално над 60 деца, като е потвърдено, че общо 33 свещеници или дякони са извършили сексуални посегателства срещу непълнолетни от 1941 г. насам, се казва в документа.

Най-малко 13 са пострадали при стрелба в Чикаго

Най-малко 13 души пострадаха при стрелба на парти в частен дом в Чикаго рано тази сутрин, съобщи местната полиция, цитирана от АП и ТАСС. Четирима от ранените са в критично състояние. Всички пострадали са настанени в болници. Полицията задържа един заподозрян, у когото откри револвер.

Еманюел Макрон се отказва от президентска пенсия

Еманюел Макрон се отказва предварително от бъдещата си пенсия на бивш държавен глава. Това обяви в събота Елисейският град, на фона на продължаваща стачка във Франция срещу пенсионната реформа, пише “Фигаро”. Пенсията на един бивш президент възлиза на 6220 евро бруто месечно.

Разделите на 2019-а: Златка смени Миро, Райна пак сама, Кобрата би шута на Андреа

Отминаващата вече 2019 година остави тежки раздели в светските среди. Едни от най-здравите семейства и дългогодишни връзки са вече в историята

Жената на Андрей Арнаудов съвсем залиня

Тя е признавала, че в тийнейджърските си години е страдала от анорексия, но съдейки по вида й не е сигурно дали е преодоляла заболяването напълно.

Маги се зарече: Избягах от всичко фалшиво!

Бившата моделка Маги Желязкова, която преди две години се омъжи повторно и вече носи фамилията Сидерова, заряза работата си в предаването „На кафе”. Тя се изявяваше като репортер наред с Деси Цонева, но нейни материали не са излъчвани от есента. Според запознати къдрокосата брюнетка сама се отказала от телевизията, защото заплащането й било обидно малко. Сега тя се е посветила на своята страс – бодибилдинга.

Съдбовна промяна настъпва в живота на 4 зодии до Нова година

Може да имате много трудности, но все пак планетите обещават, че ще намерите сили да ги преодолеете. Някои от вас ще срещнат любовта неочаквано в дните преди Новата година. Съдбата ще ви поднесе истинска златна възможност.

Хороскопът ви за 23 декември вече е тук

Избягвайте да разпилявате чувствата си и съхранете своята емоционалност за следващите празнични дни. Вложете повече усилия при изпълнение на домашните си и професионални задачи.


image0 (9K)