Акценти на ЗАРАТА на 19 януари 2019 година

Шестима обвинени след акцията за тероризъм, един е обявен за международно издирване

Към настоящия момент към наказателна отговорност са привлечени 6 лица, 5 от които са задържани от прокурор за 72 часа, а шестото лице е обвинено задочно и е обявено за международно издирване, тъй като не е установено на територията на страната.

Търговци: Наредбата на НАП за касовите апарати ще блокира икономиката

Влизането в сила на Наредба Н18 на НАП за смяна на касовите апарати и софтуерите за продажба, трябва да се отложи до края на 2019 година за всички фирми, защото бизнесът няма да се справи и е възможен колапс на икономиката.

Напрежение между България и Либия. Съдят ни заради задържания кораб “Бадр”?

С предупреждението, че “от българската държава ще бъде потърсена сериозна материална и морална отговорност” за първи път либийската държавна корабна компания Libyan Navigator Limited излезе с официална позиция по спора с българския консорциум “Булгргеомин Лтд” за собствеността върху танкера BADR (DBIN). Танкерът, който обтегна дипломатическите отношения между България и Либия, се намира в момента на пристанището в Бургас.

Пентагонът: Разузнаването на САЩ засече руска ракета със скорост 10 600 км/ч!

Разузнаването на САЩ е засякло успешен тест на руската система за противоракетна отбрана “Нудол”, съобщава CNBC. Според информация на тв каналът изпитанията са били проведени през декември 2018 г. Ракетата е прелетяла около 3 хиляди километра и е поразила цел, долитайки до нея за 17 минути. Това означава, че ракетата е летяла със скорост 10 600 км/ч или близо 3 километра в секунда.

Второто руско Су-34 се върнало в базата си

Един от двата руски бойни самолета Су-34, които се сблъскаха над Японско море по-рано през денонощието, се е завърнал в базата си. Спасителите са открили и втория пилот на катастрофиралия изтребител-бомбардировач, предава РИА Новости, като уточнява, че неговото състояние е „удовлетворително“, както и на по-рано намерения летец.

Деян Донков с покъртителни думи за Чочо, Ласкин и Андрей Баташов

„Следях какво му е здравословното състояние, имам един познат във ВМА. Артистите боравят с душите на хората и тази чувствителност, която притежаваме, е причината да се случат  такива неща. За мен беше като че ли очаквано, защото знаех какво се случва с организма му. Не знаех какво се случва с душата му“.


image0 (9K)