Акценти на ЗАРАТА на 19 декември 2019 година

Трапезата на Игнажден – традиционни рецепти

На Игнажден започват коледните празници. В Източна България на този ден е първата коледна вечеря, а трапезата традиционно е изцяло постна. Ето какво се слага на масата за здраве и плодородие.

Сърцати старозагорци се включиха в кампанията “Чудната елха”

В навечерието на Коледа старозагорският Омбудсман Надежда Чакърова предаде лично над двеста и петдесет комплекта за рисуване и моделиране, както и много образователни игри на децата с увреждания от центровете в общината.

Гласуваха: Няма да се увеличава “такса смет” в Стара Загора

С мнозинство бе подкрепено предложението на кмета Живко Тодоров за структурни промени в администрацията. Те влизат в сила от 1 януари 2020 година. Нов заместник-кмет ще има в екипа. През изминалата седмица стана ясно, че позицията ще заеме досегашният общински съветник Милена Желева. Тя ще отговаря за ресор „Култура, туризъм и младежки дейности”.

Доган: Всички се надяваме за пълен мандат на Борисов

„Към днешна дата в политическия спектър на България няма нито желание, нито готовност за предсрочни парламентарни избори. Всяка политическа сила се надява за нормално приключване мандата на управляващото мнозинство с очакване максимално да се възползва от парламентарното време за прелегитимиране, позициониране и евентуално за конструиране на нетипични коалиционни формати. Целта им е гарантирано участие във властовата система на държавата.”

Румен Радев: Консултациите за промени в Конституцията не са публичен линч на Гешев и Цацаров

 “Днешните консултации не са публичен линч над новия главен прокурор Иван Гешев и председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Ако някой е дошъл тук с намерение за персонални нападки към Гешев и Цацаров, мястото му не е в днешния дебат”. Това заяви президентът Румен Радев в началото на днешните консултации с НПО и професионални сдружения на магистрати за промени в Конституцията.

Петя Аврамова: Държавата ще гласува против скока на цената на водата

„Държавата ще гласува против увеличението на цената на водата”, заяви в ефира на Нова телевизия министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. По думите ѝ, КЕВР има законово право да предлага и приема решения за промени в цените, но такива не са задължителни. Тя е категорична, че няма регламентирано изтичане на вода към промишлени предприятия в Перник.

Деница Сачева: Едва 15% от социалните услуги се изпълняват от неправителствени организации

„Социалните работници не отнемат деца, а ги връщат в семействата. Само за миналата година социални работници са работили с 1300 деца, за да не бъдат изведени от семействата”, обяви в ефира на бТВ новият социален министър Деница Сачева.

Путин: Никой не знае причините за глобалните промени в климата

В Центъра за международна търговия в Москва руският президент Владимир Путин дава голямата си годишна пресконференция. За събитието са акредитирани рекордните близо 1900 руски и чуждестранни журналисти. Първият въпрос към руския президент бе за климатичните промени и за щети, които те могат да нанесат на Русия.

Кървава престрелка с три трупа в центъра на Москва (видео)

Трима души са загинали при стрелба в приемната в централата на руската Федерална служба за сигурност в центъра на Москва.

Българка е сред задържаните в акцията срещу калабрийската мафия Ндрангета в Италия

Според информация в местния сайт calabria7.it, задържаната българка е Живка Танева Димитрова. Тя е под домашен арест. Ролята й в престъпната организация не се съобщава.

С богато гадже се изфука Ивон на Анелия и Коко Динев

С първо сериозно гадже се похвали дъщерята на Анелия Ивон. Връзката на Ивон с младежа, който носи името Калин, е от шест месеца. Щерката на Анелия сама се похвали с гаджето си, като публикува снимка в социалните мрежи, добавяйки към нея куп сърчица и целувки.

Когато става въпрос за преданост в любовта, има представители на някои зодиакални знаци, на които не им е в природата да бъдат верни на някой до живот. Те обичат да имат повече от един партньор, бива ги и в лъжите.

Хороскопът ви за 20 декември вече е тук

Действията или коментарите на мъж на работното ви място могат да ви обидят или разочароват. Това са излишни емоции, тъй като те не ви носят нищо градивно, а и може да ви разконцентрират при изпълнение на професионалните ви задължения.


image0 (9K)