Акценти на ЗАРАТА на 18 януари 2019 година

Почина легендата на българския футбол Иван Вуцов

Като треньор на националния отбор класира България на световните финали в Мексико през 1986 г. Дълги години е изпълнителен директор на Българския футболен съюз. Поклон пред паметта му!

Нови ограничения: в градовете ще се кара с 30 км/час, извън тях – с 80

Намаляват максимално разрешената скорост в градовете и по първокласните пътища. Нови правила за пътна безопасност, одобрени от правителството.

Удариха организирана престъпна група, заплашвала националната сигурност

Акцията е съвместна на ДАНС, МВР и прокуратурата, като е стартирала в 5 часа тази сутрин. Тя е подготвяна от няколко месеца и е свързана със заплаха за националната сигурност. Задържани са 20 души. Арестите продължават.

Ако ви одобрят, ще ви платят да живеете 3 месеца на село в Италия. Заявки до 17 февруари

Мястото е  приказно малко планинско селце, далеч от всякакъв градски шум и предвижда одобрените кандидати да се учат да говорят на италиански с местните хора както и да бъдат обучавани да отглеждат плодове и зеленчуци, да правят паста и зехтин и да вадят мед от кошерите.

Реформа с “боновите книжки”. Някои могат да струват днес няколко хиляди

Започва мащабна реформа с т.н. „бонови книжки“. Кабинетът призовава всеки, който има акции от масовата приватизация, да се поинтересува от тях.

Какво се случва с шофьорите, които са употребили амфетамини?

При употреба на амфетамини шофьорите са с притъпено чувство за риск и са склонни да взимат авантюристични решения. По нейни данни употребата им в последните години пък се увеличава непрекъснато. По данни на МВР през 2018 г. броят на заловените дрогирани шофьори се е увеличил десеторно в сравнение с три години по-рано.

България е сред страните с най-нисък дял на общопрактикуващи лекари

В България на 100 000 българи се падат 64 общопрактикуващи лекари, като зад нас по този показател е само Гърция с брой на ОПЛ от 42 – на 100 000 жители.

Свободни работни места в Стара Загора към 18 януари

Работни места за висшисти: 1 ръководител- животновъдство, 1 зооинженер, 19- медицинска сестра, 1 социален работник, 1 електроинженер, 1 експерт- обществени поръчки, 1 счетоводител- оперативен…

Изключително ефикасна и модерна техника за видеодиагностика придоби Комплексният онкоцентър в Стара Загора

Тя е щадяща и позволява по-точна и прецизна диагностика на пациентите с онкологични и неонкологични заболявания. Апаратурата е закупена със средства по инициатива JESSICA, част от Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013г.

В болница спасиха живота на пациент с… бира

Виетнамски лекари спасиха пациент от алкохолно натравяне, като вляха в стомаха му пет литра бира.

През 2020 г. и у нас ще има ваксина срещу варицела

За първи път в България вече ще се продава ваксина срещу варицела. Ще може да се прилага обаче от следващата година. Няма да бъде задължителна и ще се поставя само по желание.

 

 


image0 (9K)