Акценти на ЗАРАТА на 18 декември 2018 година

Номинираният от ЗАРАТА Петко Димов, спасил давещо се дете, беше удостоен с Голямата награда “Добрият самарянин”!

През декември, вече по традиция, се представят вдъхновяващите истории за добрите дела на хора, извършили малки и големи геройства.

Плачем и не вярваме! БЛАГОДАРИМ ви, старозагорци!

Публикуваме текста, който родителите на бебето Мая изпратиха в редакцията на ЗАРАТА:

ВИЕ НАПРАВИХТЕ ЧУДО! Чудо, за което не сме си и мечтали! За 17 работни дни по дарителската сметка на Мая са постъпили 77858,50 лв и 431,38 евро по пей пал. БЛАГОДАРИМ ВИ! Плачем и не вярваме! Вие приехте нашето слънчице във вашите сърца… вие ѝ давате шанс да се лекува… вие ни давате НАДЕЖДА. Благодарим ви!

Атлантически циклон внася аномалии във времето по Нова година

За празниците се очаква повишаване на температурите. На места ще вали дъжд и сняг. За Нова година – отново слаби превалявания от сняг.

Десетки деца се натровиха на празненство за Коледа

Случаят е докладван на Регионалната здравна инспекция и Областната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните, които извършват проверки. Пострадалите деца са потърсили медицинска помощ с повръщане, гадене, стомашни болки и разстройство.

Убитата Златина е от Гълъбово. Майка й се прощава с нея в сърцераздирателен пост

Убиецът Димитър Ръжев е с много криминални регистрации, има присъди, има и регистрация за психично заболяване. Причината за смъртта по непотвърдена все още информация е забита в окото на младата жена вилица.

Подписват договора за дарение на бившия ресторант на Аязмото на Митрополията

Арх. Петър Влахов ще представи идейния проект за ремонт на сградата. Веднага след това митрополит Киприан ще отправи архипастирския си благослов за Рождество Христово.

Старозагорският общински съвет реши Стара Загора да има свой химн

Произведението „Музикалната емблема на Стара Загора“, което близо 20 години звучи по време на различни събития, на Почетния гражданин на Стара Загора проф. Петър Жеков, от днес официално е обявено за химн.

800 свободни работни места за бране на ягоди в Испания и други работни места в Стара Загора

Работодателите предлагат брутна заплата в размер на 41,20 € на ден, като след внасяне на здравни осигуровки и данък общ доход нетното възнаграждение е 39,71 € на ден.

На изхода на Стара Загора буйстващ пътник в автобус рани полицай

Отзовалите се на място полицейски екипи се опитали за укротят и задържат буйстващия. Той обаче нанесъл порезна рана по лицето на един от полицаите. Не се съобщава дали с нож или някакъв друг остър предмет.

 

 


image0 (9K)