Акценти на ЗАРАТА на 17 декември 2018 година

Европейската комисия наложи глоба от 77 милиона евро на Български енергиен холдинг

Европейската комисия наложи глоба на „Български енергиен холдинг“ (БЕХ), неговото дъщерно дружество за доставка на газ „Булгаргаз“ и неговото дъщерно дружество за газова инфраструктура „Булгартрансгаз“ („групата БЕХ“) в размер на 77 068 000 евро

Предколедно университет остана без пари за заплати и стипендии

Предколедно са блокирани заплатите на преподавателите и служителите от Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий”, както и стипендиите на студентите.

Горещ телефон: Извършени са проверки по сигнали за замърсяване на улици в града от строителни фирми

Извършени са проверки по сигнали за замърсяване на улици в града от строителни фирми. Същото оплакване е подадено и от живущи в село Малка Верея, заради изкопана и непочистена земна маса в близост до строеж. Изготвени са протоколи и снимков материал. Нарушителите ще бъдат санкционирани.

Кой старозагорец ще бъде удостоен с наградата “Добрият самарянин” ?

ЗАРАТА номинира за Годишната награда “Добрият самарянин” 2018 Петко Димов, който на 11 септември т.г. самоотвержено се хвърли във водите на езеро “Загорка”, за да спаси давещия се 4-годишен Христо.

“Коледна трапеза” събра 45 000 лв. дарения за проекти в Стара Загора

Тя се организира в партньорство от множество неправителствени организации: Агенция за регионално икономическо развитие, Европа Директно, Граждански клуб ЛИПА, Инер Уил клуб Стара Загора, Инер Уил клуб Стара Загора – Берое, Интеракт, Лайънс клуб – Стара Загора, Лайънс клуб Стара Загора – Августа, Лайънс клуб Стара Загора – Тракия, Младежка банка, Младежки общински съвет, Обществен дарителски фонд, Ротаракт клуб, Ротари клуб Стара Загора, Ротари клуб Стара Загора – Берое, Търговско-промишлена палата.

Живко Тодоров: Няма град без проблеми. Това е поради ниския стандарт на живот в България

“Финансовата централизация не е добро решение за една държава. Трябва повече демокрация и повече свобода на хората по веригата надолу. Така гражданите ще усещат властта по-прозрачна. Парите се събират на едно място и после се разпределят – Стара Загора не е получавала държавна субсидия от години.  Трябва да има финансова децентрализация”, категоричен бе Тодоров.


image0 (9K)