Акценти на ЗАРАТА на 16 януари 2019 година

Парламентът реши: България ще преговаря със САЩ за изтребителите Ф-16

Гласуваха 214 депутати, “за” 130, “против” 84, 0 “въздържали се”. 94 народни представители от ГЕРБ подкрепиха предложението, 66 народни представители от БСП гласуваха „против”. 

Нинова: Злепоставихте България с решението за самолетите!

“Позицията на БСП, колкото и да се опитвате да очерняте, е последователна и ясна – за модернизация на Българската армия; за правовата държава – след като българският парламент е решил нещо, то изпълнителната власт трябва да го изпълнява;  за професионализма и авторитета на военната експертиза, която днес беше скрита от нас, тъй като не ни беше предоставен доклада;  за разумния баланс в харчовете от българския бюджет, които да съчетават грижата за националната сигурност, но и за социалната политика и икономиката на страната.“

Окончателно продадоха една от банките у нас

Унгарската банка, която е собственик на ДСК, приключи сделката за придобиването на “Експресбанк”. Това съобщиха от банка ДСК. Договорът между OTP Bank Plc. и френската “Сосиете Женерал Груп” – за придобиването на 99.74% от “Сосиете Женерал Експресбак” и другите местни дъщерни дружества, е приключен на 15 януари. Той беше подписан на 1 август 2018 година.

Четирима американски военни загинаха при атентат в Сирия

Взривът избухнал в центъра на Манбидж в ресторант, в който в момента на експлозията е имало поне 15 американски военни. Отговорност за нападението пое групировката “Ислямска държава” чрез своята агенция Амак.

Грипът затвори 344 училища и детски градини

От 16 до 18 януари по предписание от РЗИ няма да учат 120 училища в област Стара Загора, 65 училища в област Шумен и 16 училища в община Силистра.

Майка и син починаха в съня си от задушаване

80-годишна жена и 57-годишният ѝ син загинаха при пожар в Шумен. Пламъците обхванали първия етаж на къщата им късно снощи. По първоначална информация причина за инцидента е използвана печка на твърдо гориво.

От паркинга на болницата в Раднево, жена се оказа в болница в Стара Загора

Вчера на паркинг на УМБАЛ – Раднево лек автомобил “Дачия” блъсна възрастна жена. Колата е управлявана от 20-годишен младеж, който при извършване на маневра е ударил 74-годишна жена от Раднево.

Алекс търси утеха в театъра след като погреба Иван Ласкин

Актрисата имаше само четири дни между опелото в църквата „Свети Седмочисленици” и връщането си в театъра в постановката „Терапевти”, които използвала, за да прекара максимално много време с дъщеря си.


image0 (9K)