Акценти на ЗАРАТА на 15 ноември 2019 година

Държавата поема таксата за градина на деца от бедни семейства

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта е предвидено 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус.

Какво се случва с жалбата от жители на Змейово за нарушения при провеждане на изборите за кмет

Преписката е образувана по повод подадена жалба от жители на село Змейово, община Стара Загора, в която са изложени твърдения за извършени множество нарушения при провеждане на местните избори за кмет на село Змейово.

В ДГ “Пролет” деца и татковци превърнаха Седмицата на бащата в безкраен празник

Децата, родителите и учителите от група “Иглика“ в старозагорската детска градина № 13 “Пролет“ участваха в Седмицата на бащата с много разнообразни, забавни и усмихнати събития.

Правителственият самолет “Фалкон” временно ще бъде спрян

Директорът на правителствения “Авиоотряд 28” Тодор Коджейков потвърди пред журналисти за проблеми при приземяването на самолет “Фалкон” тази сутрин. На борда на самолета е имало девет души, сред тях и премиерът Бойко Борисов, който се връщал от Солун, Гърция. Отказала е навигацията на самолета и машината е приземена на ръчен режим, каза Коджейков, без дава информация за състава на екипажа.

Руcки бойни части превзеха американска военна база

Руcки бойни части поеха контрола над американска военна база в Сирия, която е изоставена. Това cъoбщи тeлeвизия “Звeздa”. Руснаците обявиха, че щели да използват летището на базата за доставки на хуманитарна памощ. Те съобщиха, че в базата са открили климатизирани жилищни модули и дори зала за фитнес.

ЕК започна наказателна процедура срещу Великобритания

Европейската комисия заведе наказателна процедура срещу Великобритания, заради отказа да номинира еврокомисар. Миналият месец Лондон пое ангажимент да излъчи комисар в новия кабинет. В замяна, Великобритания получава отсрочка за Брекзит.

Башар Асад: Въоръжена съпротива ще прогони американците от Сирия

Сирия ще организира “въоръжена съпротива”, която ще прогони американските сили от територията ѝ. Това каза сирийският президент Башар Асад в интервю за руската телевизия “Русия 24” и агенция “Русия днес”, предаде АП. Американците трябва да помнят войните в Ирак и Афганистан и да знаят, че “Сирия няма да бъде изключение”, заяви Асад.

Недялко Йрданов, двамата му сина и Гешев

Вълнуваща изповед на големия поет Недялко Йрданов, пазена досега в тайна и изплакана във Фейсбук.

Изрод от Лом брутарно изнасили собствената си дъщеря!

Под влияние на уплахата, момичето му се подчинило. Тогава обвиняемият К.И. осъществил насилствен полов акт с детето си. Веднага след това той се върнал при приятелите си. За известно време мъжката компания отишла да играе на покер-автомати. На връщане И. отново извикал пострадалата, която се опитала да се противопостави на баща си, но той я заплашил с побой и повторно я изнасилил.

Мъжът, който уби майка си и 10 дни живя с трупа й: Не съм съден, но много пъти съм бил в психиатрията

“Не съм бил съден, но много пъти съм бил в психиатрията”, това каза пред съдиите 27-годишният Иван Марков, който уби майка си и 10 дни живя с трупа ѝ. Припомняме, че Иван е психично болен и след разкриването на престъплението е направил пълни самопризнания пред разследващите.

Изрод от Лом брутарно изнасили собствената си дъщеря!

Около 2.20 часа на 3-ти септември в районнито управление на полицията в Лом постъпил сигнал от майка на непълнолетно момиче за изнасилване на детето от собствения й баща. В хода на разследването е било установено, че извършителят на престъпното деяние е К.И.

Принц Чарлз бесен на Хари: Не си мой син!

Синът на Елизабет II посочил, че близо година преди раждането му, принцеса Даяна е имала интимна връзка с един от офицерите от кралския двор. И че той е плод на това предателство.

Мила Кунис и Аштън Къчър лишават децата си от наследство

Холивудските звезди Аштън Къчър и Мила Кунис обявиха, че вярват в упоритата работа и поради това не смятат да оставят наследство на децата си. Актрисата и актьорът са заедно от 2012-а. През 2015 година сключиха брак. Мила и Аштън пазят ревниво личния си живот.

Дългия преглътна егото си и покани Господарите в 7/8 TV

„Господари на ефира“ ще възкръснат в ефира на телевизията на Слави Трифонов! Дългия е поканил Джуди Халваджиян и неговото предаване в тв „Седем осми“. Новината на часа съобщи самият Халваджиян по време на гостуването си в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“.

Как Сашо Кадиев свали 8 кила без да разбере

Актьорът тежал 88 кг, което му се струвало напълно в реда на нещата. Както обаче самият той се изразява, „някои хора” го намирали за твърде дебел. Затова решил да спре газираното и пържените храни, като в същото време ограничи и захарта.

Щерката на Малък Тошко ще е шаферка на сватбата му

Заклетият бохем щял да мине под венчилото единствено по политически причини. Той смятал, че е загубил местните избори именно заради семейния си статут и гражданите биха му имали много повече доверие, ако е женен.

Хороскопът ви за 16 ноември вече е тук

В събота предварителната ви нагласа за почивка и спокойно време може да се окаже илюзия. Възможно е още в началото на деня да ви притеснят битови проблеми или спорове относно различни домашни задачи, ремонти и подобрения.

 

 


image0 (9K)