Акценти на ЗАРАТА на 14 януари 2019 година

Поли Златарева закопа Румен Радев и главния му секретар в ефир

Водещата на “Още от деня” по БНТ Поли Златарева не издържа да слуша секретаря на Румен Радев полк. Димитър Стоянов в студиото на БНТ за това, защо не трябва да се купуват американските изтребители Ф-16.

МРРБ: Шефът на „Автомагистрали“ не е бил съдружник на Върбакова. Нинова да си смени информаторите

Управителят на „Автомагистрали“ ЕАД не е бил съдружник с Гинка Върбакова, няма платени аванси на подизпълнители за строителството на автомагистрала “Хемус”, няма и договори с такива подизпълнители. Твърденията направиха министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и заместникът й Николай Нанков, които дадоха специална пресконференция по повод внесеното от БСП писмо с настояване да им бъде предоставен договорът за строителство на АМ “Хемус”, както и рамковите споразумения с фирмите, които ще строят отсечките от аутобана.

Слави: Наех същата сцена, която беше в Пловдив, за 3 пъти по-малко пари

Слави Трифонов е категоричен, че за доказателство може да представи фактури, с които е платил сцената. “Искам и европейските културни общинари от Пловдив да извадят фактурите и да покажат за какво точно са платили 2 милиона наши пари”, добавя той в пост в личния си Фейсбук профил.

Ром нападна с брадва курсанти в Националния военен университет

Курсанти от Националния военен университет са били нападнати снощи, докато пътували от Сливен към Гурково, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Обявена е грипна епидемия в Стара Загора

Причината е високата заболеваемост през последната седмица-264,84 на 10 000 души, както и  резултатите на изследваните проби на болни лица с остри респираторни заболявания. Те показват наличие на циркулация на грипен щам А H3N2. Засегнати са всички възрастови групи.

С каруци и велосипеди роми изнасят Сливенска болница!

Болницата по белодробни болести, която е паметник на културата в Сливен, се руши и разграбва. Сградата е на повече от един век и е обявена за паметник на културата. Болница с дългогодишна история и добри специалисти – така остава в спомените на поколения наред разрушената вече сграда на лечебното заведение.

Тръмп: Ще опустошим икономически Турция

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Турция, че ще понесе тежки последствия, ако атакува кюрдите след изтеглянето на американските войски от Сирия. Той призова самите кюрди “да не предизвикват” Анкара.

САЩ заплашват със санкции фирми, които работят по строителството на руски газопровод

Посланикът на САЩ в Германия Ричард Гренел е започнал да предупреждава германските предприятия, които работят по строителството на руския газопровод “Северен поток 2”, че рискуват да бъдат подложени на санкции от страна на властите във Вашингтон.

Mитака от “София ден и нощ” с нова приятелка и нова амбиция

Кристиан Кирилов, известен като Митака от риалити сериала “София ден и нощ”, има амбиции да пробие в чалга индустрията. За да постигане целта си, щяла да му помогне новата му приятелка, която е младата надежда на музикалната империя “Пайнер” – Джулия.


image0 (9K)